18.8 C
Lloret de Mar
El llaç de la rotonda, de color verd

La façana de l’Ajuntament i el llaç de la rotonda, de color verd pel Dia Mundial Contra el Càncer

Una efemèride important de celebrar per recordar que hi ha moltes famílies que pateixen aquesta malaltia i, a la vegada, donar-los suport.

El llaç de la rotonda, de color verd

Darreres Notícies

La façana de l’Ajuntament i el llaç de la rotonda de l’entrada de Lloret llueixen el color verd. El motiu és que avui, 4 de febrer, es commemora el Dia Mundial Contra el Càncer.

La façana, de verd, al 2019

Una efemèride que la presidenta de la secció local de l’Associació Catalunya Contra el Càncer, Cristina Pané, creu que és important de celebrar per recordar que hi ha moltes famílies que pateixen aquesta malaltia i, a la vegada, donar-los suport.

Aproximadament, es calcula que un de cada dos homes i una de cada tres dones tindrà càncer en algun moment de la vida. Cada any es diagnostiquen al món més de 14 milions de casos nous i la malaltia provoca 9,6 milions de morts anuals. Tot i això, Cristina Pané reforça el missatge optimista i recorda que cada cop s’aconsegueix incrementar més la supervivència: un 55% en els homes i un 61% en les dones.

Un dels pilars més importants per aconseguir aquestes quotes de supervivència és la prevenció. En aquest sentit, Cristina Pané remarca que un càncer diagnosticat a temps és molt més fàcil que es pugui curar.

La responsable de l’Associació Catalunya Contra el Càncer a Lloret també ha recordat que des de l’entitat ofereixen acompanyament als malalts i els familiars, tant a través de voluntaris com amb atenció psicològica.

spot_img

El + Vist