21.6 C
Lloret de Mar

La fe, com a sentiment de diàleg

El meteoròleg Tomàs Molina, la dibuixant Pilarín Bayés o l’actor Joan Pera expliquen què significa per a ells tenir fe, com viuen i senten la religió. Són algunes de les presències mediàtiques del documental Jo crec, el primer del món sobre el Credo fet en 3D. El formen tres capítols que parlen de Déu, Jesucrist i […]

Poster del documental
Poster del documental

Darreres Notícies

El meteoròleg Tomàs Molina, la dibuixant Pilarín Bayés o l’actor Joan Pera expliquen què significa per a ells tenir fe, com viuen i senten la religió. Són algunes de les presències mediàtiques del documental Jo crec, el primer del món sobre el Credo fet en 3D. El formen tres capítols que parlen de Déu, Jesucrist i l’Esperit Sant. Una proposa innovadora que arriba aquest diumenge a Lloret.

El mossèn Josep Maria Castellà exposa que “hi ha gent que creu, encara que sembli estrany, el documental mostra persones que no s’amaguen de professar públicament la seva fe”.

El mossèn argumenta que passaran una part del documental amb la finalitat d’iniciar un diàleg amb els assistents, tot aprofitant que és època de Quaresma. “La fe no és un sentiment cec, sinó raonable, explicable, que es pot dialogar, ens pot fer reflexionar”, conclou. La projecció del documental Jo Crec serà aquest diumenge, a les 7 de la tarda, a l’Erol.

Repassem altres propostes de l’agenda d’avui i del cap de setmana. Primer de tot, un canvi d’hora per aquest divendres: l’entrega de premis del festival que organitza la Casa de Rússia s’avança a les 6 de la tarda i s’ubica al Guitart Monterrey. El motiu és poder encabir l’allau de participants i de públic.

Dues hores més tard, al Club Marina Casinet, tindrà lloc una conferència a càrrec del doctor Lluís Costa. Parlarà sobre Cuba i el Catalanisme. Serà a partir de les 8 del vespre.

Mitja hora més tard començarà a la Biblioteca Pentateatre Atòmic. Un espectacle de format singular, que consisteix en representar cinc obres de curta durada a la vegada, de manera que el públic va canviant de lloc i les acaba presenciant totes cinc. D’entre elles, el monòleg de Paco Moreno sobre la seva vida com actor. A banda de l’emplaçament, a la Biblioteca, cal destacar que no hi ha un preu fixat d’entrada. Els espectadors pagaran la quantitat que els sembli en acabar. Així donaran valor a Pentateatre Atòmic.

Una proposta que dóna pas a un cap de setmana marcat pel teatre. Dissabte es representa el monòleg Acorar, tot un èxit que acumula premis, i diumenge és el torn de l’humor infantil amb Colossal. A Blanes, també hi ha un parell de propostes: un concert de flamenc (dissabte) i una fusió de cultures (diumenge).

Recordem que demà al matí Lloret acull una exposició del material que utilitzen els voluntaris de Protecció Civil, que rebran els reconeixements anuals de part de l’Ajuntament. També aquest dissabte, d’11 a 13 hores, l’escola Immaculada Concepció obre les portes per exposar la seva oferta de Batxillerat.

De cara a diumenge arriba la Marxa de les Ermites, que espera reunir 1.200 participants. L’organitza el Xino Xano i consisteix en un recorregut circular de 18 quilòmetres per les petites esglésies de Lloret. També demà passat l’avinguda del Rieral és l’escenari triat per acollir un mercat de motor clàssic. Es vendran peces de recanvi, difícils de trobar, per a cotxes que tenen entre 30 i 50 anys d’antiguitat.

spot_img

El + Vist