18.1 C
Lloret de Mar
Joaquim Boadas

La Fecasarm demana la implantació d’un alcalde de nit a Lloret de Mar i Blanes

Es tracta d'una figura que ha d'ajudar a reduir els conflictes durant la franja horària de les nit, en zones on hi ha una activitat d'oci important. 

Joaquim Boadas

Darreres Notícies

Els empresaris del sector de l’oci nocturn demanen la implantació d’un alcalde de nit a Lloret de Mar i Blanes. La petició s’ha fet des de la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats Recreatives Musicals, la Fecasarm.

El president de l’entitat, Joaquim Boadas, explica que es tracta d’una figura que ha d’ajudar a reduir els conflictes durant la franja horària de les nit, en zones on hi ha una activitat d’oci important.

Joaquim Boadas posa com a exemple Amsterdam, que va ser la primera ciutat en crear aquesta figura, l’any 2012. Després s’hi van afegir altres i, actualment, n’hi ha 45 amb aquest servei com, per exemple, Tòquio, Londres, París o Nova York. A l’Estat espanyol, però, encara no n’hi ha cap.

Joaquim Boadas està convençut que aquesta figura ajudaria a reduir els conflictes en horari nocturn, tot i que lamenta que molts dels aldarulls els provoquen veïns fora de l’oci nocturn regulat o autoritzat.

La Fecasarm considera que amb la implantació de l’alcalde de nit es reduirien casos com el que va passar fa uns dies a Blanes. Recordem que es van cremar tres vehicles durant la nit i es van trencar multitud de retrovisors.

Els vehicles cremats a Blanes (Diari de Girona)

La federació, que és membre de l’Associació Internacional d’Oci Nocturn, s’ha presentat com a acusació popular d’aquest cas.

spot_img

El + Vist