11.1 C
Lloret de Mar

La Generalitat atorga a Lloret de Mar el distintiu ‘Sóc smart’ com a ciutat intel·ligent

El distintiu reconeix les destinacions innovadores i referents en l'àmbit de les ciutats intel·ligents, anomenades 'smart cities'.

Albert Robert va rebre el distintiu de la mà del conseller Jordi Puigneró
Albert Robert va rebre el distintiu de la mà del conseller Jordi Puigneró

Darreres Notícies

Lloret de Mar ha rebut el distintiu Soc smart, que atorga la Generalitat per reconèixer les destinacions innovadores i referents en l’àmbit de les ciutats intel·ligents, anomenades smart cities.

El regidor de Noves Tecnologies, Albert Robert, celebra que s’hagi creat aquest distintiu i que Lloret l’hagi rebut; un fet que, assegura, els encoratja a seguir treballant en aquesta línia.

Una ciutat intel·ligent és un municipi que utilitza les dades, la informació i les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) de manera estratègica i operativa per, entre altres aspectes, proporcionar uns millors serveis al ciutadà, de manera més eficient i de més qualitat.

Un moment de la jornada en què es van entregar els distintius (Ajuntament de Lloret de Mar)

De la feina feta a Lloret en aquest àmbit, el regidor ha posat de relleu el projecte de crear un Centre d’Intel·ligència Turística, que es finança amb la subvenció de 3’2 milions d’euros que va rebre dels fons europeus Feder. Ara s’està treballant en la redacció del projecte, que es preveu que es pugui licitar el proper mes d’abril.

Tot i així, Albert Robert apunta que hi ha altres aspectes amb què ha treballat Lloret i que l’han fet mereixedor del distintiu Soc smart, com ara els punts de càrrega de vehicles elèctrics o l’aplicació Lloret Smart.

La Generalitat va entregar el distintiu a 11 municipis (Ajuntament de Lloret de Mar)

Tots els municipis que han obtingut el distintiu han de complir tres requisits obligatoris: estar adherit a l’Observatori SmartCAT, comptar amb l’estratègia smart en el pla d’actuacions municipals i haver realitzat algun projecte en l’àmbit de les ciutats intel·ligents.

spot_img

El + Vist