14.6 C
Lloret de Mar

La Generalitat destinarà 223.000 euros a reparar els desperfectes del Glòria al passeig de Fenals

Les obres començaran en els propers dies i es preveu que durin unes cinc setmanes. La intenció és que estiguin enllestides abans de Sant Joan.

L'esvoranc, al passeig de Fenals
L'esvoranc, al passeig de Fenals

Darreres Notícies

La Generalitat repararà els desperfectes ocasionats pel temporal Glòria al passeig de Fenals. El Departament de Territori i Sostenibilitat ha signat la declaració d’emergència de l’obra de reparació i hi destinarà 223.000 euros.

L’alcalde, Jaume Dulsat, celebra la notícia, que desencallarà una obra que estava aturada per tràmits administratius, ja que no quedava clar de qui era la titularitat del passeig de Fenals.

Així doncs, tal com ha explicat l’alcalde, es repararà l’esvoranc d’uns 30 metres, a la zona de garbí del passeig, on el temporal va provocar l’erosió de la base del mur de protecció del passeig. Les obres començaran en els propers dies i es preveu que durin unes cinc setmanes. La intenció és que estiguin enllestides abans de Sant Joan.

El projecte també compta amb la instal·lació d’una escullera al peu del mur i la col•locació d’un material de filtre. Això impedirà que si les onades tornen a arribar al peu del mur s’emporti la base de terreny on s’aferra el passeig.

Els desperfectes vistos des de la sorra (NRLL)

Recordem que entre el 20 i el 23 de gener el temporal Glòria va afectar a diversos punts del municipi. A banda del passeig de Fenals, també va quedar molt malmès el passeig de Lloret, on aviat també es començaran a col·locar bancs i a reparar els desperfectes.

Pel que fa a la sorra, l’alcalde ha matisat que, com fan cada any, esperaran a reubicar-la fins a l’última setmana de maig, que és quan ja es preveu que no hi hagi més temporals marítims. Tot i així, a la zona de la riera Passapera, a la platja de Fenals, ja s’han començat a fer treballs de condicionament.

Una excavadora treballant a la riera Passapera (NRLL)
spot_img

El + Vist