18 C
Lloret de Mar

La Generalitat vol reduir les morts a la C-63 amb un tercer carril

La Generalitat invertirà més de 660 milions d'euros a tota la xarxa viària catalana per ampliar el model de carretera 2+1.

Un punt on hi ha hagut un accident, a la C-63 (El Punt Avui)
Un punt on hi ha hagut un accident, a la C-63 (El Punt Avui)

Darreres Notícies

La Generalitat crearà un nou carril a la carretera C-63 entre Lloret i Vidreres. L’objectiu és reduir els accidents en aquesta via, sobretot els que provoquen víctimes mortals. Així ho ha anunciat el departament de Territori, que invertirà més de 660 milions d’euros en un programa per estendre el model de carretera 2+1 a més de 400 quilòmetres de la xarxa viària catalana.

servicios profesionales jimenez

La idea és que es creï un carril central, que s’anirà alternant en un sentit i en l’altre per crear llocs d’avançament segur per als vehicles. El conseller de Territori, Juli Fernández, explica que el tercer carril aportarà seguretat.

“El tercer carril ens serveix per saber quins són els trams on podem avançar amb seguretat i perquè puguem fer la separació dels dos sentits que ens evita xocs frontals”

Juli Fernández

El conseller matisa que l’actuació es farà en el conjunt de tota la carretera i no només en punts negres concrets.

“No intervenim en un punt, sinó que és una intervenció que transforma la xarxa viària i pretén que aquestes carreteres siguin més segures i fluïdes”

Juli Fernández

El Departament de Territori espera evitar entre el 80% i el 100% dels accidents mortals d’aquests trams després de fer les actuacions.

El conseller Juli Fernández, en la compareixença d'ahir (ACN)
El conseller Juli Fernández, en la compareixença d’ahir (ACN)

A les comarques gironines, també s’aplicarà el sistema de 2+1 als trams Girona-Llagostera, Girona-Palafrugell i Banyoles-Besalú. La previsió és tenir l’actuació feta a tot Catalunya abans del 2030.

spot_img

El + Vist