18 C
Lloret de Mar

La gestió de la cultura popular i tradicional, a debat a Lloret de Mar

La sessió s'ha previst aquest divendres (20h) a l'oficina de Turisme de l'avinguda de les Alegries, dins la Capital de la Cultura Catalana.

Els gegants de Lloret, una bona mostra de cultura popular i tradicional.
Els gegants de Lloret, una bona mostra de cultura popular i tradicional.

Darreres Notícies

Aquesta setmana comença a Lloret de Mar un cicle de debats dins de la Capital de la Cultura Catalana. El primer tindrà lloc aquest proper divendres i se centra en la gestió de la cultura popular i tradicional als municipis. El segon debat, previst el 13 d’abril, recordarà els primers estiuejants que va tenir Lloret a principis del segle passat.

servicios profesionales jimenez

Es tracta de la part més acadèmica de la Capital de la Cultura Catalana, a la qual se li ha volgut donar forma de xerrada. El regidor de Cultura i Festes, Cristian Fernández, afegeix que l’objectiu és “escoltar idees de fora i confrontar-les amb les d’aquí, per aprendre i compartir”.

cartell debat
Els ponents del primer debat.

Aquest cicle de debats sempre tindran el mateix format: dos ponents, un de Lloret i l’altre de fora, que debatran aspectes relacionats amb la cultura en clau històrica o d’actualitat.

Els ponents del primer debat sobre gestió de la cultura popular i tradicional als municipis són Jordi Fosas, director artístic de la Fira Mediterrània de Manresa, i Joan Pau Romaní, actor lloretenc.

Jordi Fosas posa com a exemple la feina que fan des de la Fira de Manres: volem “provocar propostes de cultura popular en l’àmbit de la creació i de mercat, per tal que la creació artística tingui recorregut en els municipis durant tot l’any”.

Seguint amb la línia de desubicar els actes de la Capital de la Cultura Catalana a Lloret, els debats es faran en espais no convencionals. L’acte d’aquest divendres tindrà lloc a l’oficina de turisme de l’Avinguda de les Alegries, a partir de les 8 del vespre.

Els debats estaran oberts al públic en funció de l’aforament que permeti l’espai. En aquest cas s’ha previst un aforament màxim de 30 persones. Els interessats es poden descarregar una invitació a la web de la Capital de la Cultura Catalana. Nova Ràdio Lloret els gravarà perquè es puguin descarregar amb posterioritat.

spot_img

El + Vist