19 C
Lloret de Mar
Els alumnes, visitant el carrer de Senyora de Rossell

La Immaculada Concepció queda finalista als Students Awards amb ‘Carrers amb veu de dona’

És un projecte dels alumnes de 5è de primària, que han constatat que a Lloret de Mar hi ha molts menys carrers amb nom femení que masculí.

Els alumnes, visitant el carrer de Senyora de Rossell

Darreres Notícies

L’escola Immaculada Concepció ha estat seleccionada com a finalista als premis Student Awards en la modalitat Mobile History Map del 2020. Ho ha aconseguit amb un projecte titulat Carrers amb veu de dona, que han impulsat els alumnes de cinquè de primària.

La professora responsable, Anna Montané, remarca que la principal conclusió és que hi ha molts més carrers amb noms masculins que femenins. Un fet que va sorprendre l’alumnat, que ha enviat una carta a l’Ajuntament per reivindicar la presència de dones al nomenclàtor lloretenc.

Els alumnes van centrar el treball en les dones que donen nom a carrers de Lloret i van buscar-ne informació. Després van elaborar un mapa que és accessible a tothom (aquí). Algunes de les dones són Càndida Masgrau, Caterina Albert, Rosa Sensat, Maria Aurèlia Capmany, Mercè Rodoreda o Margarida Xirgu.

Alumnes treballant en el projecte (Immaculada Concepció)

El projecte ha culminat amb la xerrada de dues dones rellevants, com són l’escriptora Alba Saskia i la treballadora de la BBC d’Escòcia Gemma Lucha (aquesta feta de manera virtual en ple confinament).

Els mSchools Students Awards s’entregaran dimecres de la setmana que ve, 17 de juny, a les quatre de la tarda. Atesa la situació de pandèmia, la gala s’haurà de fer de manera virtual.

spot_img

El + Vist