15.8 C
Lloret de Mar

La Interampa veu insuficient la creació d’un nou institut a Lloret i critica la manca de planificació de la Generalitat

L'agrupació de famílies d'alumnes de tots els centres critica la saturació a les aules, reivindica l'obertura d'una nova escola i que el Pere Torrent sigui de màxima complexitat.

Roda de premsa en què es va anunciar la creació d'un nou institut
Roda de premsa en què es va anunciar la creació d'un nou institut

Darreres Notícies

Segueixen les queixes per la saturació a les aules de Lloret. La federació Interampa, que representa les famílies de tots els centres de primària i secundària de la vila, critica que hi ha classes amb 28 alumnes i que alguns d’ells han de fer classe als passadissos, per la manca d’espai. A més, la federació denuncia que hi ha centres que fan servir espais com el laboratori o la biblioteca per convertir-los en aules i menjadors. Ho posa de manifest el president de l’Interampa, Carles Costa.

És per aquest motiu que l’Interampa considera que és insuficient el nou institut que preveu engegar el Departament d’Educació a partir del curs vinent. I critica la manca de planificació per part de la Generalitat.

El conjunt d’associacions de mares i pares també explica que el fet d’ampliar una nova línia de 1r d’ESO a l’Institut Rocagrossa pel pròxim curs, com ha previst el Departament d’Educació, pot agreujar el problema de massificació a les aules. Per aquest motiu, demanen que la nova línia es traspassi al nou institut i en tingui tres, en comptes de les dues anunciades.

Una altra de les peticions que fan les famílies lloretenques al govern català és que es declari l’escola Pere Torrent com a centre d’alta complexitat. Una reivindicació que ve de lluny i que ha rebut el compromís verbal en diferents ocasions, però que mai no s’ha acabat de materialitzar. Per això les AMPAs seguiran reivindicant-ho fins que sigui una realitat.

Escola Pere Torrent (NRLL)

Segons la Interampa, Lloret va rebre 226 alumnes nouvinguts durant el curs passat i 281 més durant l’anterior. Creuen que aquest fet ha servit per massificar encara més les aules i que afecta negativament a la qualitat de l’ensenyament. I un dels centres més perjudicats és el Pere Torrent, on es concentren la gran majoria de nouvinguts. Carles Costa matisa que el problema no és que arribin alumnes nous, sinó que falten eines per poder-los atendre com cal.

Per tant, les dues grans reivindicacions de la Interampa segueixen sent que es redueixin les ràtios amb la creació d’una nova escola de primària, a banda de l’institut que la Generalitat ha anunciat que obrirà portes el curs vinent; i que l’escola Pere Torrent sigui considerada centre de màxima complexitat.

spot_img

El + Vist