18.8 C
Lloret de Mar

La justícia torna a donar la raó a l’Ajuntament en l’afer amb Can Juncadella

Ara mateix, el camí està obert, però queda tallat en un punt on deixa de ser segur. Per adequar-lo, calen recursos econòmics elevats.

Darreres Notícies

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat la raó a l’Ajuntament de Lloret de Mar respecte al camí de ronda que passa per la finca de Can Juncadella.

El tribunal ha resolt el recurs d’apel·lació que la propietat, Flinder Data, havia interposat contra la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu de Girona que desestimava el seu recurs contra un acord del ple del maig del 2016, en què es va aprovar la recuperació d’ofici de l’ús del camí. Una sentència que el regidor d’Acció de Govern, Jordi Sais, valora de manera molt positiva.

“És una altra sentència que ens dona la raó i reforça totes les al·legacions i tota la feina feta fins a dia d’avui per part de l’Ajuntament per reivindicar aquest camí per aquest espai”

Jordi Sais

A banda de donar la raó a l’Ajuntament de Lloret, el Tribunal Superior de Justícia ha imposat una sanció de 3.000 euros a Flinder Data. Tot i així, la propietat encara pot recórrer la sentència. El regidor creu que ho faran, però també pensa que la justícia tornarà a tombar el recurs.

El camí de Can Juncadella, vist des de dins de la finca (El Punt Avui)
El camí de Can Juncadella, vist des de dins de la finca (El Punt Avui)

Després d’aquesta resolució, encara queda un recurs contenciós pendent de resolució pel TSJC, relatiu a l’acord d’extinció del conveni. A més, la propietat, veient que per la via administrativa no està assolint els seus objectius, també va plantejar una demanda civil als jutjats de Blanes per reivindicar la seva propietat de la finca; però el regidor creu que els arguments poden ser els mateixos que per la via administrativa; per tant, tot fa pensar que es tornarà a donar la raó a l’Ajuntament.

De moment, tots els processos estan anant bé per al Consistori i la propietat està obligada a tenir la porta oberta perquè es pugui accedir al camí. Tot i així, ara mateix el camí queda tallat perquè hi ha un tram on deixa de ser segur. El regidor apunta que per poder adequar-lo calen recursos econòmics. I, tenint en compte que es tracta d’una zona complicada, han de ser recursos econòmics elevats.

spot_img

El + Vist