11.1 C
Lloret de Mar

La lloretenca d’adopció Alba Saskia Rivas és una de les protagonistes de La Marató de TV3

El 15 de desembre serà present al plató de TV3, en la celebració de La Marató, dedicada a les malalties minoritàries.

L'Alba Saskia als estudis de la ràdio
L'Alba Saskia als estudis de la ràdio

Darreres Notícies

Alba Saskia Rivas, blanenca però lloretenca d’adopció, és una de les protagonistes de La Marató de TV3. L’escriptora, que recordem que és finalista al premi Planeta, pateix una malaltia minoritària, la síndrome Brown-Vialetto-Van Laere. De fet, és l’única persona de Catalunya que la té.

El pròxim 15 de desembre serà present al plató de TV3, en la celebració de La Marató, que enguany està dedicada, precisament, a les malalties minoritàries. A més, també ha participat en l’espot publicitari. Alba Saskia considera que és un luxe, després de tants anys lluitant perquè es parlin de les malalties minoritàries, que ens donin aquesta oportunitat d’explicar el dia a dia d’una patologia”.

L’Alba Saskia va ser finalista al Premi Planeta

Alba Saskia destaca que és una experiència molt positiva, poder participar en La Marató de TV3. En aquest sentit, assegura que hi ha moltes persones anònimes, professionals i organitzacions implicades en la causa i que treballen dia a dia per investigar i donar a conèixer les malalties minoritàries.

El pròxim 15 de desembre, en el programa de La Marató de TV3, hi haurà una entrevista a l’Alba i s’oferirà un reportatge, enregistrat fa uns mesos a Lloret, en què es podrà veure com és el seu dia a dia. Actualment, la protagonista explica que està molt centrada en escriure i destaca que “he après a escoltar-me i a saber quan he de donar importància al dolor, que això és molt important”.

Com hem dit, La Marató se celebra aquest diumenge, 15 de desembre. Una de les protagonistes serà l’Alba Saskia Rivas, però n’hi haurà molts altres. L’objectiu, a banda de recaptar diners per a la investigació de les malalties minoritàries, és donar a conèixer com afecten aquestes patologies a la vida de les persones. Són molt poc freqüents i les pateixen un màxim de cinc persones per cada 10.000 habitants.

Recordem que es poden fer aportacions a La Marató trucant al telèfon 900 21 50 50.

spot_img

El + Vist