8.3 C
Lloret de Mar

La lloretenca Daniela Guillén és una de les promeses del motocross en l’àmbit internacional

Amb només 13 anys ja ha obtingut èxits en diferents categories i victòries a diversos campionats, tant a l'Estat Espanyol com a altres continents.

Daniela Guillén
Daniela Guillén

Darreres Notícies

Una de les promeses del motocross en l’àmbit internacional és lloretenca i té només 13 anys. És la Daniela Guillén, que tot i la seva curta edat ja ha obtingut èxits en diferents categories i victòries a diversos campionats, tant a l’Estat Espanyol com a altres continents.

La Daniela va començar a interessar-se pel món del motocross quan només tenia 3 anys. El seu debut en una competició va ser als 5 anys, al Parc Motor Vallgorguina, amb la primera de les moltes victòries que han arribat després. La pilot explica que va escollir practicar aquesta modalitat per ella mateixa i assegura que el fet de competir des de petita contra nois no l’afectat.

El motocross és la passió de la Daniela, que s’entrena quatre vegades a la setmana, a banda de les competicions que disputa regularment. Les despeses que suposa el motocross són altes i la lloretenca ha rebut el suport d’un equip francès, el Bud Racing, que l’ajuda en la seva formació. En aquest sentit, lamenta que a l’estat espanyol tingui més dificultats per practicar aquest esport.

Aquest lligam amb França és el motiu principal pel qual compta també amb residència a localitat francesa de Hossegor, amb la seva mare Laura i la seva germana petita Telma. Això suposa que, en molts moments, hagi d’estar separada de la resta de germans i familiars. A més, els viatges són constants, a causa de les competicions que ha de disputar. És fet que l’obliga a estudiar a distància, a través del CIDEAD (Centro para la Innovación y Desarrollo de la Educación a Distancia).

Daniela Guillén al podi

Entre els èxits de Daniela Guillén hi ha, per exemple, el Campionat d’Espanya, on ha aconseguit un primer i un tercer lloc, la segona posició en la Divisió Sud-oest de l’Europeu 2016, el triomf al Campionat Nacional Minivert de França i altres victòries a Amèrica del Nord.

Per aquest 2019, la lloretenca té dos objectius: arribar a la final de l’Europeu Sud i competir en el Mundial Júnior que se celebrarà a Rússia.

spot_img

El + Vist