12.5 C
Lloret de Mar

La pirotècnia Ferrández guanya, per tercera vegada consecutiva, el concurs de focs de Blanes

Per tant, oferirà el castell de focs articials que tancarà la festa major de Santa Cristina al 2019.

L'espectacle dels Hermanos Ferrández, el passat 24 de juliol, a Sa Palomera
L'espectacle dels Hermanos Ferrández, el passat 24 de juliol, a Sa Palomera

Darreres Notícies

La pirotècnia Hermanos Ferrández, de Múrcia, ha tornat a guanyar el concurs internacional de focs artificials de Blanes. Aquesta empresa és la tercera vegada consecutiva que s’emporta el primer premi de la competició, en la qual va disparar el passat 24 de juliol. Va oferir un espectacle que va deixar bocabadades les milers de persones que hi havia de públic.

A part del prestigi que dona ser el guanyador en aquest concurs, i del guardó en metàl·lic, el primer classificat a Blanes serà qui ofereixi el castell de focs artificials a la festa major de Santa Cristina del 2019. Seran, doncs, els Hermanos Ferrández, qui ja han actuat a Lloret enguany i l’any passat.

Un dels responsables de la pirotècnia, Antonio Ferrández, es mostra “molt satisfet” de la victòria i assenyala que “som de les poques empreses que fabriquem els nostres propis productes, això ens diferència de la resta i es plasma a l’espectacle”.

Com a guanyadora del concurs de focs artificials de Blanes, l’empresa té garantida la participació l’any següent i el fet de tancar al 2019 la Festa Major de Lloret de Mar. Per Antonio Ferrández, aquest afegit –fruit d’un conveni entre els dos ajuntaments- és motiu de “prestigi, ja que Lloret pot presumir d’oferir el millor que hi ha al mercat”.

Si els murcians Hermanos Ferrández han guanyat el concurs de focs artificials de Blanes, els segons classificats han estat la pirotècnia Pyroitaly, que van disparar el diumenge 22, i els tercers els gallecs Xaraiva, que ho van fer el dimecres 25.

El Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava ha durat un total de sis nits, una més que en altres edicions. Això ha comportat que l’Ajuntament de Blanes hagi incrementat el pressupost, pel que fa a la despesa de l’espectacle pirotècnic i pel desplegament de seguretat que comporta aquest esdeveniment.

Cal afegir que uns dies després dels focs, s’ha fet una neteja del fons marí a Blanes. S’han recollit un total d’1,23 tones de petites deixalles i material pirotècnic a la platja i a l’entorn de Sa Palomera. La iniciativa també permet conscienciar la ciutadania sobre les deixalles que llença.

spot_img

El + Vist