22.8 C
Lloret de Mar
Els organitzadors, en la presentació del campionat, aquest dilluns a Lloret.

La piscina acull el Campionat d’Espanya de Natació adaptada

Serà aquest cap de setmana, amb 250 esportistes en edat escolar amb i sense discapacitat. Provenen de 17 comunitats autònomes.

Els organitzadors, en la presentació del campionat, aquest dilluns a Lloret.

Darreres Notícies

Del 21 al 23 de maig, la Piscina de Lloret acollirà el Campionat d’Espanya de Natació Adaptada per a seleccions autonòmiques en edat escolar. Hi participaran 250 esportistes amb i sense discapacitat.

Serà una competició en format inclusiu en què hi haurà diverses proves de natació, com l’estil lliure, l’esquena, la braça i la papallona. Els esportistes, d’arreu d’Espanya, pertanyen a 17 seleccions autonòmiques i tenen 13 i 14 anys, en el cas dels nois, i 11 i 12 anys, en el cas de les noies.

Lloret va acollir al 2019 un campionat territorial de natació adaptada.

Enric Beltran, president de la Reial Federació Espanyola de Natació, destaca que és “l’únic campionat d’aquestes característiques, perquè és una forma de combinar esportistes de la Federació Espanyola de Natació amb altres de federacions d’esport adaptat”.

En aquest sentit, l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, assenyala que “l’esport ha de ser inclusiu“, mentre que la regidora d’Esports, Anna García-Castany, qualifica el campionat de “diferent, en competir esportistes amb diversitat funcional i sense”.

alcalde parlant a la presentacio del campionat
L’alcalde, en la presentació del campionat, aquest dilluns.

La competició es farà sense públic, perquè l’organització necessita l’espai de les graderies de la Piscina per ubicar tots els grups bombolla que hi participen. La capacitat de les instal·lacions per complir amb els protocols de seguretat és un fet diferencial en comparació amb equipaments d’altres poblacions, segons el director de la Piscina, Ricard Salinas.

El Campionat d’Espanya de Natació Adaptada per a seleccions autonòmiques en edat escolar arriba aquest cap de setmana a la Piscina de Lloret, amb 250 esportistes. La competició començarà aquest divendres, 21 de maig, i s’allargarà fins al diumenge.

spot_img

El + Vist