10.3 C
Lloret de Mar

La plantilla es concentra a les portes de la perfumeria Douglas de Lloret

Aquest 20 d'abril ha estat el quart dia que fan vaga i des de CCOO no descarten més protestes.

Concentració a les portes de l'establiment Douglas, aquest 20 d'abril.
Concentració a les portes de l'establiment Douglas, aquest 20 d'abril.

Darreres Notícies

La plantilla de la perfumeria Douglas de Lloret ha tornat a concentrar-se aquest dimecres a la porta de l’establiment. Protesten perquè l’empresa preveu acomiadar 1.000 persones a tot l’Estat. Tot i que no està confirmat oficialment, sembla que una de les botigues que tancaran serà la de Lloret.

servicios profesionales jimenez

Des del 18 de març, avui és el quart dia que fan vaga. En principi, havia de ser l’últim, però des de CCOO no descarten convocar noves protestes. I és que les negociacions entre comitè d’empresa i direcció no avancen, segons el sindicat.

Concentració a les portes de la botiga Douglas de Lloret, aquest 20 d'abril.
Concentració a les portes de la botiga Douglas de Lloret, aquest 20 d’abril.

El secretari general de la Federació de Serveis de CCOO a Girona, Antonio Ferro, assegura que, si cal, arribaran als tribunals. Segons el representant sindical, de moment l’empresa s’ha ofert a pujar les indemnitzacions a 31 dies per any treballat, però el sindicat ho considera insuficient.

“El mínim que demanem d’indemnització són 45 dies, ja que és un acomiadament clarament improcedent, perquè és una empresa que no té pèrdues”, afegeix.

Concentració a les portes de la botiga Douglas de Lloret, aquest 20 d'abril.
Concentració a les portes de la botiga Douglas de Lloret, aquest 20 d’abril.

Aquest és el tercer Expedient de Regulació de l’Ocupació (ERO) que ha presentat l’empresa des del 2018. Però, a més, la plantilla denuncia que s’empitjoraran les condicions laborals de 600 empleades més.

CCOO posa de relleu que la mesura va en contra de l’ocupació femenina, ja que el 86% de la plantilla la formen dones. Segons el sindicat, a Llorethi ha sis treballadores fixes tot l’any, però cada estiu s’ha de doblar la plantilla pel volum de feina que hi ha.

La botiga Douglas, que ven productes de bellesa i cosmètica, està ubicada al carrer Sant Pere de Lloret de Mar. Dins de les comarques gironines, la cadena també té un establiment a l’Espai Gironès.

spot_img

El + Vist