11.8 C
Lloret de Mar

La Policia Local aixeca més de 1.600 actes en més de 3.350 infraccions detectades al llarg de l’estiu

El més destacat han estat el tancament de l’oci nocturn i el toc de queda, que han marcat les actuacions de la policia en un estiu atípic.

-

La Policia Local de Lloret ha aixecat més de 1.600 actes al llarg de l’estiu, que s’han traduït en poc més de 3.350 infraccions detectades. Aquest és el balanç de les actuacions policials entre l’1 de juny i el 31 d’agost, en un estiu atípic, per les restriccions de la pandèmia.

L’alcalde, Jaume Dulsat, reconeix que hi ha hagut més incidències que l’any passat, però remarca que han estat menys greus.

“Hem tingut més incidències, encara que menys greus”

Jaume Dulsat

El més destacat han estat el tancament de l’oci nocturn i el toc de queda, que han marcat les actuacions de la policia. El regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Sais, assegura que la gran majoria dels vianants feien cas als agents i marxaven sense problema. Tot i així, reconeix que alguns grups petits han provocat aldarulls.

“Un 80-90% de la gent atenia al requeriment de la policia i se n’anava als seus domicilis de manera tranquil·la i pacífica”

Jordi Sais

El que cal destacar, segons el regidor, és l’actuació que s’ha fet en els habitatges d’ús turístic quan s’han detectat actituds que molestaven els veïns. S’han aixecat 73 actes o denúncies.

“Les 73 actes en HUT demostren que quan es detecta una activitat que molesta els veïns s’aixequen les corresponents denúncies”

Jordi Sais

El regidor recorda que es tracta de sancions administratives, és a dir, en cap cas delictives. “Són sancions administratives, no es tenen en compte els delictes, són les actuacions que es deriven de l’incompliment normatiu que comporta una multa”, ha matisat.

Per tot plegat, Jordi Sais fa una bona valoració de les actuacions policials al llarg dels mesos de juliol i agost.

“La feina feta durant aquesta temporada d’estiu s’ha de valorar molt positivament, per la situació pandèmica i de restriccions que hi havia i pel volum de visitants”

Jordi Sais

De totes les infraccions, algunes de les més repetides han estat el consum o tinença de drogues o l’incompliment de les mesures de seguretat de la Covid-19, com l’ús de la mascareta, les limitacions de concentracions de persones o la distància de seguretat. A més, també destaquen les infraccions en l’ordenança de civisme i convivència ciutadana, com els actes incívics o el consum d’alcohol a la via pública.

Un cop passats els mesos de temporada alta i tenint en compte que els locals d’oci nocturn segueixen tancats, la tasca de la Policia Local se centrarà, especialment els caps de setmana, en controlar els ‘botellons’ per evitar acumulacions de gent al carrer que puguin provocar molèsties als veïns.

- Publicitat -