13.9 C
Lloret de Mar
El semàfor on s'ha instal·lat el radar

Millora la seguretat dels vianants gràcies al radar de control semafòric

Està instal·lat en un semàfor de l'avinguda Vila de Blanes en quatre mesos, s'han sancionat 1.400 vehicles dels 853.000 que han passat per aquest punt.

El semàfor on s'ha instal·lat el radar

Darreres Notícies

Què es pot fer i què no a partir de diumenge, sense toc de queda ni estat d’alarma

Les mesures aprovades entraran en vigor aquest 9 de maig, quan decaigui l'estat d'alarma, i s'aplicaran durant quinze dies.

‘El inocente’, rodada en part a Lloret, número 1 de Netflix

A la vila es van enregistrar unes escenes a la plaça del Carme, al passeig marítim i l'interior del restaurant Orient Express, entre altres localitzacions.

Yagi Color, la nova aventura empresarial de dos empresaris turístics de Lloret

La Cristina Marcos i en Ryan Algar engeguen aquest projecte, després que la crisi per la Covid hagi reduït el rendiment dels seus negocis del sector del turisme.

Lloret de Mar es promociona als mercats europeus amb accions en format virtual

Durant les últimes setmanes Lloret Turisme ha participat en jornades professionals i sessions de treball amb professionals de Polònia, Bèlgica i Espanya.

L’alumna Meghna Nihalani (Coll i Rodès), al quadre d’honor de les Olimpíades d’Economia

Estudia Segon de Batxillerat i ha estat la desena classificada, en entrar al top 10 d’un total de 63 participants de Catalunya.

L’Ajuntament ha pogut millorar la seguretat dels vianants a l’avinguda Vila de Blanes gràcies a la instal·lació d’un radar de control semafòric. Aquesta és la valoració que en fa el consistori, que el desembre passat va activar el radar fotogràfic en un dels semàfors que hi ha entre l’avinguda Amèrica i l’avinguda de Fenals.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Sais, vol deixar clar que l’objectiu no és sancionar, sinó millorar la seguretat de les persones.

“L’objectiu no és sancionar, sinó protegir el vianant en una de les vies amb més mobilitat i més passos de vianants de la població”

Jordi Sais

En els primers quatre mesos de funcionament, la Policia Local ha sancionat uns 1.400 vehicles que es van saltar el semàfor en vermell. Una xifra baixa, tenint en compte que han passat per aquest punt 853.000 vehicles. Segons el regidor, això demostra que la mesura està funcionant.

“Un 0,16% del total de vehicles que passen per aquesta via són sancionats, mentre que un 99% compleixen amb el control semafòric”

Jordi Sais

La sanció per saltar-se un semàfor en vermell és de 200 euros i quatre punts del carnet de conduir. Els diners recaptats encara no se sap quants seran perquè moltes denúncies encara estan pendents de notificació i altres, encara en període voluntari de pagament. A més, hi ha recursos pendents de resoldre’s.

El regidor ha explicat, també, que estan estudiant la possibilitat d’instal·lar nous radars en altres punts del municipi, tant de control semafòric com de control de velocitat.

- Publicitat -

El + Vist

Miguel Molina (Ferrari) fa podi a Bèlgica, a la primera cursa del Campionat del Món de Resistència

El pilot lloretenc, amb el brasiler Daniel Serra com a nou company d’equip, ha iniciat una nova temporada en aquesta categoria, després de la victòria que va obtenir fa dues setmanes en les 4 hores de Barcelona.