4.2 C
Blanes
El semàfor on s'ha instal·lat el radar

Millora la seguretat dels vianants gràcies al radar de control semafòric

Està instal·lat en un semàfor de l'avinguda Vila de Blanes en quatre mesos, s'han sancionat 1.400 vehicles dels 853.000 que han passat per aquest punt.

El semàfor on s'ha instal·lat el radar

Darreres Notícies

L’Ajuntament ha pogut millorar la seguretat dels vianants a l’avinguda Vila de Blanes gràcies a la instal·lació d’un radar de control semafòric. Aquesta és la valoració que en fa el consistori, que el desembre passat va activar el radar fotogràfic en un dels semàfors que hi ha entre l’avinguda Amèrica i l’avinguda de Fenals.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Sais, vol deixar clar que l’objectiu no és sancionar, sinó millorar la seguretat de les persones.

“L’objectiu no és sancionar, sinó protegir el vianant en una de les vies amb més mobilitat i més passos de vianants de la població”

Jordi Sais

En els primers quatre mesos de funcionament, la Policia Local ha sancionat uns 1.400 vehicles que es van saltar el semàfor en vermell. Una xifra baixa, tenint en compte que han passat per aquest punt 853.000 vehicles. Segons el regidor, això demostra que la mesura està funcionant.

“Un 0,16% del total de vehicles que passen per aquesta via són sancionats, mentre que un 99% compleixen amb el control semafòric”

Jordi Sais

La sanció per saltar-se un semàfor en vermell és de 200 euros i quatre punts del carnet de conduir. Els diners recaptats encara no se sap quants seran perquè moltes denúncies encara estan pendents de notificació i altres, encara en període voluntari de pagament. A més, hi ha recursos pendents de resoldre’s.

El regidor ha explicat, també, que estan estudiant la possibilitat d’instal·lar nous radars en altres punts del municipi, tant de control semafòric com de control de velocitat.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist