23.1 C
Lloret de Mar

La Selecció Espanyola d’hoquei adaptat s’entrena a Lloret per preparar el Mundial de Suïssa

El grup organitza jornades de tecnificació a diferents municipis de l'estat per donar visibilitat a l'hoquei amb cadira de rodes elèctrica.

Un dels jugadors a l'entrenament de la Selecció Espanyola d'hoquei adaptat
Un dels jugadors a l'entrenament de la Selecció Espanyola d'hoquei adaptat

Darreres Notícies

La Selecció Espanyola d’hoquei adaptat mira amb il·lusió al Mundial que disputarà el pròxim mes d’agost a Suïssa, amb l’objectiu de finalitzar entre els quatre primers. Per assolir la fita, aquest cap de setmana han realitzat unes jornades d’entrenaments a Lloret de Mar, al pavelló Pompeu Fabra, que ha servit també per donar visibilitat a l’hoquei amb cadira de rodes elèctrica.

El combinat nacional, format per una desena de jugadors de diferents punts de Catalunya, Madrid i València, han pogut preparar diversos aspectes de la seva competició i, a més, han fet una trobada amb representats del consistori i amb els jugadors del Club Hoquei Lloret.

L'alcalde i la regidora d'Esports amb la Selecció Espanyola d'hoquei adaptat
L’alcalde i la regidora d’Esports amb la Selecció Espanyola d’hoquei adaptat

Els membres de la Selecció Espanyola d’hoquei adaptat pateixen diferents malalties que els impedeixen moure’s amb normalitat. Tot i això, demostren en cada entrenament que són capaços de gaudir de l’esport. Així ho ha assenyalat la Team Manager de l’equip, Anna Ruiz.

“Les malalties més comunes són atròfies musculars, també hi ha algun jugador amb esclerosi i amb dificultats per moure les articulacions; tot i que són malalties severes, tenen una gran oportunitat per poder practicar un esport”

Anna Ruiz

Els entrenaments han comptat amb sessions de pista i també amb una part psicològica, per afrontar amb les millors garanties la que serà la primera experiència per a tots els jugadors en un Mundial.

Aquestes jornades de tecnificació van començar el passat mes de juliol i cada mes es reuneixen en una població diferent, per entrenar i per mostrar a la societat com és l’hoquei en cadira de rodes.

L’equip, que és mixt, compta amb jugadors i jugadores de diferents edats. Un dels més joves és de Maçanet de La Selva. Es diu Roger Badia i en la seva família sempre s’ha viscut molt intensament l’hoquei patins.

Roger Badia, amb la Selecció Espanyola d'hoquei adaptat
Roger Badia, amb la Selecció Espanyola d’hoquei adaptat

Ell també el pot practicar des de fa tres anys. Ara, amb 15 anys, es mostra molt satisfet per pertànyer a la Selecció Espanyola.

“Vaig començar al 2020, abans de la pandèmia, fa poc que he arribat a la Selecció i estic molt content”

Roger Badia

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, que va seguir un dels entrenaments de ben a prop, destaca l’actitud que tenen els jugadors i valora de manera positiva que hagin escollit la destinació per dur a terme l’estada.

“Tenen una actitud estupenda i estem encantats que ens vinguin a visitar i utilitzin les nostres instal·lacions”

Jaume Dulsat

Lloret de Mar acull al llarg de l’any un bon nombre de competicions i esdeveniments relacionats amb l’esport adaptat. En aquest sentit, la regidora d’Esports, Ana García-Castany, explica que segueixen treballant perquè els equipaments siguin encara més accessibles i considera que s’ha de donar visibilitat a aquests col·lectius.

“Estem treballant perquè les instal·lacions cada vegada siguin més accessibles i aquesta és la línia que hem de seguir”

Ana García-Castany
Selecció Espanyola d'hoquei adaptat
Selecció Espanyola d’hoquei adaptat

En els pròxims mesos, la Selecció Espanyola d’hoquei adaptat seguirà entrenant en altres municipis. El Mundial es disputarà del 7 al 15 d’agost a Suïssa

spot_img

El + Vist