5.3 C
Lloret de Mar
Un dels busos de transport urbà (Sagalés)

La T-Dia permetrà viatjar lliurement amb transport urbà durant 24 hores per 5 euros

Així s’ha aprovat al ple municipal d’aquesta tarda. La tarifa està pensada per als visitants, que per aquest preu podran fer un ús ampli del servei de bus.

Un dels busos de transport urbà (Sagalés)

Darreres Notícies

L’Ajuntament impulsat una nova tarifa de transport urbà anomenada T-Dia, que tindrà un cost de 5 euros. Així s’ha aprovat al ple municipal d’aquest dilluns a la tarda. La tarifa, que està entremig del preu del bitllet i de la T-10, s’ha creat pensant en els visitants, que per aquest preu podran fer un ús ampli del servei de bus.

La nova tarifa comptarà amb una targeta personal i intransferible, que tindrà vigència durant 24 hores, a comptar des del moment de la compra. Aquesta targeta només servirà per al servei urbà de transport i s’haurà de fer servir a través del dispositiu mòbil del viatger.

El regidor de Mobilitat, Cristian Fernández, ha explicat que la iniciativa s’impulsa tenint en compte que aviat entrarà en funcionament una nova aplicació del transport urbà, que anirà integrada en l’app «Lloret Smart» i que servirà per comprar els bitllets o abonaments del servei de transport urbà.

D’altra banda, també s’ha aprovat l’ampliació del rang amb la targeta d’abonament d’estudiants, que té un cost anual de 30 euros i que passarà a dir-se «T-16»; una tarifa que, a partir d’ara, podran gaudir tots els estudiants d’estudis reglats (ESO, Batxillerat o Cicles Formatius) fins als 18 anys –fins ara el límit era de 16 anys.

Els grups de l’oposició no veuen malament la iniciativa, però critiquen que el Govern municipal l’ha impulsat sense tenir-los en compte i, per tant, s’han abstingut. Davant de les crítiques, el regidor de Mobilitat els ha emplaçat a una taula de treball per acabar de polir els detalls de les noves tarifes. De fet, alguns grups ja han posat algunes idees sobre la taula, com la creació d’una tarifació social per a persones que estan a l’atur, una altra per a famílies nombroses o monoparentals, la T-Lloretenc o la T-Summer.

spot_img

El + Vist