16.5 C
Lloret de Mar
El pavelló del Molí, tancat (Spainsport)

La UFEC denuncia al TSJC les noves mesures del govern que prohibeixen l’esport en espais tancats

Avui han entrat en vigor les noves mesures, que obliguen a tancar pavellons i gimnasos. Només es pot fer esport a l'aire lliure (amb 50% d'aforament) i a la piscina.

El pavelló del Molí, tancat (Spainsport)

Darreres Notícies

Avui han entrat en vigor les noves mesures per la Covid-19, algunes de les quals afecten el món de l’esport. Com a mínim durant deu dies, els pavellons i els gimnasos hauran d’estar tancats, perquè es prohibeix l’activitat esportiva en espais interiors.

Només està permesa en instal·lacions a l’aire lliure i amb un 50% de l’aforament, i a la piscina, malgrat sigui coberta. I només amb participants que visquin a Lloret de Mar, a causa del confinament municipal.

Això vol dir que, des d’avui, molts clubs de la vila, com per exemple els de bàsquet, futbol sala o voleibol, entre molts altres, no podran dur a terme els seus entrenaments habituals als diferents pavellons. Com a excepció, hi ha el primer equip del Club Hoquei Lloret, que sí que podrà seguir amb els seus entrenaments i partits perquè pertany a una competició d’àmbit estatal com l’OK Lliga.

Davant d’aquesta situació, la regidora d’Esports, Ana García-Castany, lamenta que el sector torni a veure’s afectat i desitja que la situació duri només els deu dies anunciats.

Les reaccions des de la UFEC, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, no s’han fet esperar i han presentat una demanda al Tribunal Superior de Justícia contra la resolució del Govern. Consideren que s’està tractant l’esport de forma “arbitrària i injusta”.

El president de la UFEC, Gerard Esteva, critica el tracte que reben per part del Govern i el greuge comparatiu amb altres sectors. A més, assenyala que a moltes altres comunitats autònomes no s’ha prohibit l’activitat dels clubs esportius ni tampoc les competicions.

Una altra de les crítiques arriba en l’aspecte econòmic. Es consideren insuficients els ajuts de la Generalitat, ja que, segons la UFEC, aquesta aturada representarà unes pèrdues de 70 milions d’euros per al sector. Gerard Esteva, en un comunicat a través de les xarxes socials de la UFEC, insisteix en què l’esport és segur i que, segons les dades del Ministeri de Sanitat, només representen un 0,28% del total dels contagis detectats.

spot_img

El + Vist