14.1 C
Lloret de Mar
Vacunació a la gent gran (Corporació Salut).

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.

Vacunació a la gent gran (Corporació Salut).

Darreres Notícies

Es fa una crida als propietaris de pisos buits amb 2 habitacions o més

La voluntat de l'Ajuntament és cedir-los al programa 'Reallotgem' del govern català, que s’adreça a famílies vulnerables a l’espera de rebre un habitatge de lloguer social.

La deixalleria engega un tractament específic per a les càpsules de cafè

La finalitat és reciclar aquests residus, que no són envasos ni orgànica, per tal de minimitzar el seu impacte ambiental, que és força elevat.

Lloret organitza una formació en vendes a través de xarxes socials per al sector MICE

Una 50a de professionals del turisme de reunions i esdeveniments s'han inscrit a la iniciativa presencial, que té lloc aquest mes d'abril al Teatre de Lloret de Mar.

Marc Bernils arriba als quarts de final de l’American Padel Tour

Amb el seu company d’equip, el francès Jeremy Scatena, el lloretenc no va poder superar una parella formada per jugadors holandesos i es va quedar fora de les semifinals.

Lloret serà un dels escenaris de la nova sèrie “Bienvenidos a Edén”, de Netflix

Serà un thriller juvenil protagonitzat per Amaia Abersasturi, Amaia Salamanca, Belinda Pop, Ana Wagener, Guillermo Pfening i Albert Baró.

A partir d’aquest pròxim dimarts equips d’infermeria de les tres àrees bàsiques de salut (ABS) de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva iniciaran la vacunació a persones amb gran dependència de l’Alt Maresme i la Selva Marítima. Administraran la vacuna contra la Covid-19 a les persones majors de 80 anys no residents a centres geriàtrics i que tenen reconeguda una gran dependència, fet que implica que hagin de tenir intenses mesures de suport; persones dependents que reben atenció domiciliària i els cuidadors principals d’aquests dos col·lectius.

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per la vacunació als diferents centres d’atenció primària.

En el cas de l’ABS de Calella la vacuna contra la Covid-19 s’administrarà a l’Hotel Summer, espai que es va obrir per poder reforçar l’activitat relacionada amb el coronavirus a la primària. En el cas de la població de Malgrat i Palafolls la vacuna s’administrarà al CAP de Malgrat i al consultori local de Palafolls, mentre que la població de Lloret de Mar rebrà la vacuna al CAP Rieral i la de Tossa al consultori local de la mateixa vila.

Entrada al CAP del Rieral de Lloret de Mar

Les vacunes tenen unes condicions de conservació i manipulació especials. Un cop preparades, les dosis s’han d’administrar en un curt marge de temps. Per això, la vacunació es portarà a terme majoritàriament als punts vacunals corresponents i només es contempla el desplaçament dels professionals d’infermeria en el domicili quan la persona estigui absolutament impedida per poder arribar al centre.

Vacuna de Pfizer

Les persones considerades grans dependents rebran la vacuna de Pfizer/BioNTech, que s’administra en dues dosis i entre la primera i la segona han de passar 21 dies. A partir de la primera dosi, el cos ja comença a immunitzar-se contra la COVID-19, però en cal una segona per arribar al màxim grau d’immunitat. En el cas de Pfizer després de la segona dosi, el grau d’eficàcia arriba al 95%.

Tots els punts de vacunació estaran degudament senyalitzats amb cartelleria i serà necessari seguir en tot moment les indicacions del personal sanitari, així com també les recomanacions sanitàries de respectar la distància, rentar-se les mans a l’entrar i sortir de la zona de vacunació i portar posada la mascareta, sempre que no hi hagi una contraindicació per part dels facultatius. Així mateix i posteriorment a la vacunació, cada persona haurà de restar en observació 10 minuts per descartar una reacció adversa immediata.

- Publicitat -

El + Vist

Lloret impulsa un Pla de Sostenibilitat Turística per als propers 4 anys

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador, que té en compte tots els aspectes de Lloret de Mar, “com a destinació turística i també com a ciutat”.