18 C
Lloret de Mar

La zona urbana de Lloret de Mar i Blanes és la cinquena més cara d’Espanya

L'estudi, realitzat pel Banc d’Espanya, assenyala que Girona és la tercera àrea urbana més cara de l'Estat espanyol, per darrere de Madrid i Barcelona.

Habitatges a la zona de Punta Marinera
Habitatges a la zona de Punta Marinera

Darreres Notícies

L’àrea urbana de Lloret de Mar i Blanes és la cinquena més cara de l’Estat espanyol. Així ho indica un estudi realitzat pel Banc d’Espanya, que ha exposat el rànquing del cost de vida en les zones urbanes espanyoles del 2020.

servicios profesionales jimenez

En concret, Girona és la tercera zona urbana més cara d’Espanya, per darrere de Madrid i Barcelona. Així ho conclou l’estudi, que ha analitzat els preus del lloguer i de béns i serveis com el transport, l’educació, la salut, l’hostaleria o l’alimentació. Però no només és cara com a ciutat, sinó que, com diem, també ho és com a demarcació, ja que les àrees urbanes de Blanes-Lloret i Sant Feliu de Guíxols se situen en cinquena i sisena posició, respectivament, d’aquest rànquing.

L’estudi presenta Madrid i Barcelona com les zones urbanes que tenen un cost de vida més elevat a l’Estat. Viure en una de les dues àrees és, de mitjana, un 20% més car que fer-ho a la resta d’Espanya. El preu de l’habitatge és la diferència principal. A Lloret de Mar, aquest mes d’agost, el preu del lloguer ha arribat a màxims històrics, a una mica més de 10 euros el metre quadrat. Ho destaca la regidora d’Habitatge, Jennifer Pérez, que explica que això provoca que “des de l’Oficina Local d’Habitatge es treballi per tramitar més ajudes”.

L’accés a una vivenda a Lloret de Mar es considera complicat per a moltes famílies. Per combatre aquestes dificultats, des de l’àrea d’Habitatge de l’Ajuntament continuen treballant per adquirir més pisos que es puguin destinar a lloguer social. A més, la regidora assenyala que es vol obrir una licitació per obtenir habitatges d’aquest tipus i es treballa per construir un parc de vivendes per a joves i altres col·lectius.

“Volem obrir una licitació per obtenir habitatges d’ús social i treballem per construir un parc de vivendes per a joves i altres col·lectius”.

Jennifer Pérez

Una altra de les preocupacions són els desnonaments, que s’incrementen a causa de la pandèmia. Des de l’Ajuntament, per intentar minimitzar els efectes, es tramiten ajuts específics i es fa una mediació amb la propietat.

Recordem que l’Ajuntament de Lloret també està adherit al Programa Reallotgem, que permet allotjar famílies en situació de vulnerabilitat en pisos i apartaments.

spot_img

El + Vist