22.4 C
Lloret de Mar
Un habitatge

L’Ajuntament compta amb un nou habitatge per a ús social

Una adquisició que forma part del compromís del consistori d’ampliar la flota d’immobles per aquest ús i és un pas més per millorar el problema d’habitatge al municipi.

Un habitatge

Darreres Notícies

L’Ajuntament de Lloret ha adquirit un nou habitatge per a ús social. Una adquisició que forma part del compromís del consistori d’ampliar la flota d’immobles per aquest ús i és un pas més per millorar el problema d’habitatge al municipi.

L’adquisició s’ha fet per la via del tanteig i retracte, ja que la compra directa és molt complicada, segons la regidora d’Habitatge, Jennifer Pérez.

“L’Ajuntament té molts problemes per poder fer una compra directa, perquè la Generalitat posa molts problemes a l’hora de justificar perquè compres un edifici i no un altre”

Jennifer Pérez

A banda d’aquest immoble, està previst, de manera imminent, adquirir-ne dos més. La regidora assenyala que fan molta falta, perquè en els propers mesos hauran d’atendre molts desnonaments, ja que la situació de pandèmia ha dificultat a moltes famílies poder fer front a la hipoteca o el lloguer.

“Amb la pandèmia hi ha molts desnonaments que han quedat paralitzats, però al final acabaran realitzant-se si no és possible arribar a un acord amb el propietari”

Jennifer Pérez

L’import d’aquesta acció, comptant els tres immobles, és d’una mica més de 240.000 euros, que procedeixen d’una partida pressupostària de 800.000 euros. Va ser creada per a la compra i adequació d’habitatges socials, a partir d’un acord amb el Consell Veïnal, que va cedir els Pressupostos Participats per atendre l’emergència social de la Covid-19.

A més, s’han valorat 13 habitatges que es podien adquirir per la via del tanteig i retracte i s’està a l’espera de poder valorar-ne quatre més. Cal destacar que el consistori té actualment deu pisos de titularitat municipal per allotjament temporal d’emergència. A més, la Borsa de Lloguer social, amb la Fundació Ser.Gi, permet gestionar més d’un centenar d’habitatges per a famílies en situació de vulnerabilitat.

En aquest sentit, Jennifer Pérez anima tots els propietaris amb pisos buits que els cedeixin per a habitatge social.

En matèria d’emergència habitacional, recordem que l’Ajuntament està adherit al Programa Reallotgem, que ha permès allotjar 12 famílies en pisos i apartaments. A més, el consistori va aprovar l’aplicació d’un recàrrec del 50% a l’IBI dels habitatges que estiguin un mínim de dos anys buits.

D’altra banda, en el primer semestre de l’any s’han realitzat 50 inspeccions a habitatges buits i ocupats, propietat de grans tenidors. I properament, s’iniciarà un estudi dels habitatges en situació d’ocupació irregular.

spot_img

El + Vist