29.1 C
Lloret de Mar
Comissaria de la Policia Local i Protecció Civil

L’Ajuntament de Lloret comença a fer tests ràpids de la Covid-19 a la Policia Local i Protecció Civil

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, ha explicat que són un dels grups “més exposats a un possible contagi de la Covid-19".

Comissaria de la Policia Local i Protecció Civil

Darreres Notícies

L’Ajuntament de Lloret ha començat aquesta setmana a fer tests ràpids de detecció de la Covid-19 als membres de la Policia Local i Protecció Civil. Els ha fet arribar el Dipsalut, a través del Departament de Salut. A través d’aquestes proves, es pot saber si la persona ha passat el coronavirus o té certa immunitat.

Segons l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, la Policia Local i Protecció Civil són un dels grups que es troben “més exposats a un possible contagi de la Covid-19”. Han de passar una prova molt senzilla, al CAP del Rieral, feta per personal sanitari. El resultat es coneix en 15 minuts, tot i que després s’ha de fer una segona verificació al laboratori.

Dulsat també explica que “és una acció que teníem marcada com a prioritària i que ens permetrà la protecció d’aquest personal que es troba a primera línia i del seu entorn”. A més, l’alcalde assenyala que el Dipsalut “ha gestionat la compra de 12.000 unitats de test de detecció ràpida de la Covid-19 i, d’aquest total, uns 1.300 anaven destinats a la policia de comarques gironines”. En aquest sentit, l’Ajuntament de Lloret ha pogut accedir a un centenar.

L’aplicació de tests se suma a altres iniciatives que ha dut a terme el consistori, com la neteja i la desinfecció viària dels punts més sensibles i de contenidors. A més, també s’ha posat en marxa durant aquestes setmanes la campanya de trucades a majors de 70 anys, les targetes menjador municipals, l’ajornament de tributs mentre duri l’estat d’alarma o el repartiment d’aliments a domicili per a les persones més vulnerables.

spot_img

El + Vist