14.5 C
Lloret de Mar

L’Ajuntament diu que no és legal la proposta dels comuns per fer un mercat provisional

De fet, és una de les mesures que s’havien plantejat des del consistori, però que els serveis jurídics la van desestimar, perquè als actuals paradistes fa temps que se’ls va esgotar la concessió.

Una de les parades de peix del mercat municipal, aquest matí
Una de les parades de peix del mercat municipal, aquest matí

Darreres Notícies

L’Ajuntament afirma que no és legal la proposta de Lloret en Comú referent al Mercat Municipal. Recordem que, els comuns han proposat instal·lar mòduls prefabricats perquè els paradistes del Mercat Municipal puguin seguir amb la seva activitat mentre durin les obres de l’equipament, que està previst que comencin l’any que ve. Des de l’Ajuntament, però, alerten que aquesta proposta no és legal.

servicios profesionales jimenez

De fet, és una de les mesures que s’havien plantejat des del consistori, però que els serveis jurídics la van desestimar, perquè als actuals paradistes fa temps que se’ls va esgotar la concessió, tal com ha explicat la regidora de Comerç, Lara Torres.

“Actualment, els paradistes que hi ha al mercat municipal no tenen una concessió en vigor i des dels serveis tècnics, i així ho han contrastat amb els serveis jurídics dels propis paradistes, no és possible perquè no tenen títol”

Lara Torres

Això sí, la regidora ha posat èmfasi en què, en cap cas, no volen que els paradistes se sentin sols i fa mesos que treballen perquè ells, de forma privada, busquin una alternativa per marxar en bloc mentre durin les obres. Si es donés aquest cas, des de l’Ajuntament se’ls ajudaria amb tot l’assessorament necessari.

Lara Torres als estudis de Nova Ràdio Lloret
Lara Torres als estudis de Nova Ràdio Lloret

A més, se’ls ha posat a disposició un servei de Catalunya Emprèn, que serveix tant per a la creació de noves empreses com per al trasllat de negocis ja existents.

Les obres per reformar integralment el mercat municipal han de començar al llarg del 2023. Avui mateix, ha sortit a licitació el projecte executiu, que es preveu que estigui redactat d’aquí a quatre o cinc mesos.

Una part del mercat municipal, en l'actualitat
Una part del mercat municipal, en l’actualitat

La intenció és canviar completament la imatge de l’actual mercat, amb la creació d’espais per fer degustació, un espai polivalent d’autoconsum, un nou bar i, una de les principals novetats, la creació d’una aula gastronòmica al primer pis, de gairebé 100 metres quadrats, on es farà formació i demostracions, entre altres coses. Tot plegat, ha de convertir el mercat municipal en un pol d’atracció turística.

“Tot això donarà una dinamització al nou mercat i el convertirà en un mercat molt més actual, sense perdre l’essència de poder anar a comprar al mercat, però alhora que sigui un pol d’atracció turístic per gaudir els caps de setmana”

Lara Torres

Les obres, que tindran un cost de 2,6 milions d’euros (més IVA), estaran finançades pels fons europeus Next Generation.

spot_img

El + Vist