18.2 C
Lloret de Mar

L’Ajuntament estudiarà si ha de recuperar la gestió de les multes de trànsit

L’Ajuntament estudiarà si la recaptació de les multes de trànsit ha de continuar delegada al Consell Comarcal de la Selva o s’ha de tornar a gestionar directament des de Lloret. El ple d’aquest dilluns va aprovar encarregar tres informes de caire tècnic, que s’han d’elaborar en un termini de 6 mesos. L’objectiu és tenir en compte els […]

Un policia omplenant una sanció
Un policia omplenant una sanció

Darreres Notícies

L’Ajuntament estudiarà si la recaptació de les multes de trànsit ha de continuar delegada al Consell Comarcal de la Selva o s’ha de tornar a gestionar directament des de Lloret. El ple d’aquest dilluns va aprovar encarregar tres informes de caire tècnic, que s’han d’elaborar en un termini de 6 mesos. L’objectiu és tenir en compte els resultats per elaborar els pressupostos del 2015.

El debat en la sessió va ser intens i ampli. Tot va començar amb la moció presentada pel MILLOR i PP, que demanava que l’Ajuntament trenqui el contracte amb Consell i assumeixi de nou la gestió de les multes. Marc Fuertes, portaveu del MILLOR, argumenta que, arran del cas Manga, calia prendre mesures ja que “paguem les multes i la gestió, dues vegades”.

Mentre MILLOR i PP asseguren que si les multes les gestionés directament l’Ajuntament, el cost quedaria reduit de 240.000 euros a la meitat (120.000 euros), el regidor de Governació nega aquestes dades. Jordi Martínez, de CiU, respon que el servei no costaria a Lloret 120.000 euros, com diu l’oposició, sinó que cal afegir el salari dels tres treballadors que farien falta per dur a terme la gestió de les multes, entre altres aspectes.

Martínez conclou que el més important és que Lloret surt guanyant amb el sistema actual “ja que abans amb el bloc i el boli, per diferents motius un nombre important de multes no es tramitava”.

Davant del ball de xifres exposades en el ple, PSC i ERC van presentar una esmena a la totalitat per estudiar les dades amb calma.

En el debat de dilluns al plenari, les formacions van acusar MILLOR i PP de fer política per sortir als diaris. Unes crítiques adreçades especialment al PP, ja que el 2012 la formació va votar a favor de delegar el servei al Consell. Enric Martínez (PP) va assenyalar que “vam votar a favor en el seu dia, però ara ens sentim enganyats per com ha acabat el servei en si” (en referència al cas Manga).

ICV-EUiA també està a favor de recuperar la gestió del servei de multes de trànsit en període voluntari.

spot_img

El + Vist