14.1 C
Lloret de Mar
Claus d'un habitatge

L’Ajuntament fa una crida per buscar pisos de lloguer buits a Lloret de Mar

El municipi està adherit al programa Reallotgem pel qual la Generalitat signarà un contracte de lloguer i abonarà les primeres 18 mensualitats per avançat als propietaris.

Claus d'un habitatge

Darreres Notícies

L’Ajuntament de Lloret de Mar fa una crida per trobar pisos de lloguer. Es busquen propietaris que vulguin posar els seus immobles a disposició del projecte “Reallotgem”, a través del qual la Generalitat signarà un contracte de lloguer i abonarà les primeres 18 mensualitats per avançat als propietaris.

Els pisos dels interessats en formar part del projecte han de complir els requisits següents: disposar de cèdula d’habitabilitat vigent; estar en condicions que permetin ser ocupats de manera imminent i tenir d’alta subministraments, o bé, disposar dels butlletins necessaris per a poder-los donar d’alta; i tenir una superfície màxima útil de 90 metres quadrats. A més, el preu del lloguer haurà de complir amb la Llei de regulació de preus de lloguer.

oficina d'habitatge
L’Oficina d’Habitatge està ubicada a l’avinguda Camí de l’Àngel, 11 (Ajuntament de Lloret de Mar)

El programa “Reallotgem” es destina a famílies amb vulnerabilitat econòmica i una proposta favorable de la Mesa d’emergències de Catalunya, que són 1.700 persones. Compta amb un pressupost de 21 milions d’euros i la Generalitat preveu llogar entre 1.300 i 1.500 pisos arreu del territori.

La regidora d’Habitatge, Jennifer Pérez, assenyala que la voluntat és “buscar pisos per reubicar famílies que esperen un habitatge de lloguer social”. A Lloret, segons les inspeccions que s’estan fent, existeixen prop de 40 immobles buits, de grans tenidors, que podrien formar part d’aquest programa.

facana ajuntament

Les persones allotjades hi romandran en cessió d’ús i pagaran entre un 10 i un 18% de l’import del lloguer, en funció dels seus ingressos (la resta ho assumirà l’administració, que garanteix el cobrament), amb un contracte d’una durada mínima de 5 anys, o 7 anys si el propietari és una persona jurídica.

Els interessats poden adreçar-se a l’Oficina Local d’Habitatge a través del correu electrònic habitatge@lloret.cat o bé al telèfon 972 36 65 21.

spot_img

El + Vist