8.1 C
Lloret de Mar

L’Ajuntament garanteix el subministrament d’aigua potable, tot i que demana un ús responsable

L'estació de bombament d'aigua potable, a la llera del riu Tordera, s'ha inundat, tot i que s'espera solucionar-ho abans que s'acabin les reserves dels dipòsits.

La platja de Fenals
La platja de Fenals

Darreres Notícies

La Generalitat ha desactivat el pla Vencat, que estava activat arran de l’episodi de vent que va començar diumenge. Tot i així, l’Ajuntament manté activat el Pla d’Emergències Local, a l’espera de com evolucionen la pluja i el temporal marítim.

servicios profesionales jimenez

I també relacionat amb els efectes del temporal Glòria, l’Ajuntament envia un missatge de calma a la població pel que fa al subministrament d’aigua potable, tot i que demana als veïns que en facin un ús racional durant les properes hores.

La crescuda del riu Tordera ha trencat un pont entre Blanes i Malgrat (ACN)

El motiu és que l‘estació de bombament d’aigua potable ubicada a la llera del riu Tordera, que dona subministrament a la Selva marítima, ha quedat inundada a causa del temporal Glòria. Això ha provocat que l’estació estigui sense funcionar i els serveis tècnics estan treballant per tornar-la a posar en marxa tan aviat com sigui possible.

Des de Lloret de Mar, el regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Sais, ha explicat que gràcies al dipòsit es pot garantir el subministrament durant les properes 48 hores; un temps que ha de permetre resoldre el problema abans que els veïns es quedin sense aigua. Tot i així demana responsabilitat perquè es faci un ús racional de l’aigua. Malgrat la situació excepcional, Jordi Sais matisa que els dipòsits municipals estan plens i, per tant, no cal alertar la població, perquè probablement l’estació de bombament tornarà a funcionar abans que s’acabi l’aigua dels dipòsits.

Despreniment a Serra Brava (Bombers)

Com dèiem, el Pla d’Emergències Local segueix activat. Tot i que la situació no és greu a Lloret, sí que els danys materials que ha provocat aquest temporal són diversos. Per exemple, aquest matí s’ha hagut de tallar unes hores la C-63 entre Lloret i Vidreres per una esllavissada a l’alçada del túnel de Monturiol. Els Mossos d’Esquadra han obert un pas alternatiu per la GI-680, que és la carretera vella de Vidreres, tot i que ja s’ha pogut reobrir la C-63. Ahir, Bombers informava d’una altra esllavissada de terra a la urbanització Serra Brava.

Al nucli urbà, el principal focus d’atenció està a primera línia de mar. Els passeigs de Lloret i Fenals segueixen tallats a la circulació de vehicles i des de l’Ajuntament es demana màxima precaució als vianants que s’acostin a veure el temporal. Les dues rieres segueixen plenes i, com a bona notícia, cal destacar que la riera Passapera de Fenals ja ha agafat el seu curs natural.

El passeig Ferran Agulló, a Fenals (Policia Local de Lloret de Mar)

El regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Sais, apunta que seguiran ben atents a com evoluciona tot plegat i el pla d’emergències local seguirà activat fins que sigui necessari.

Des de l’Ajuntament han informat, també, que al llarg de la nit han caigut diversos pals de llum, arbres i cablejat elèctric i que el sector oest del municipi pateix talls elèctrics puntuals.

Davant la situació excepcional que estem vivint, l’Ajuntament demana màxima precaució als veïns i aconsella que ningú no s’acosti a la platja. Ahir mateix va publicar-se a les xarxes socials un vídeo on es veia com les onades tiraven a terra un home. Jordi Sais remarca que no s’han de lamentar danys més greus perquè el mar el va llançar cap al passeig en lloc d’engolir-lo cap a dins, però creu que cal evitar situacions com aquesta.

L’home en el moment en què l’onada estava a punt de tirar-lo (Twitter)

Pel que fa als centres educatius de Lloret, seguint les recomanacions dels departaments d’Ensenyament i Interior de la Generalitat, avui estan tancats i caldrà veure què es decideix de cara a demà.

La riera, aquest matí (NRLL)

I si algú ha de sortir de Lloret, cal tenir en compte que des de Protecció Civil es recomana no fer desplaçaments interurbans. Hi ha diverses carreteres tallades i la situació canvia constantment a causa dels nous efectes del temporal. I dels municipis propers a Lloret, es recomana especialment que no es vagi a Blanes, Palafolls, Malgrat de Mar, Maçanet de la Selva o Hostalric. Pel que fa al tren, la línia R1 entre Maçanet i Barcelona per la costa està tallada en el tram que va d’Arenys a Maçanet, passant per Blanes.

spot_img

El + Vist