13.9 C
Lloret de Mar
Una moto de la Policia controlant la zona de Fenals

L’Ajuntament ha fets tests ràpids de Covid-19 a la Policia i Protecció Civil, que han sortit majoritàriament negatius

L'alcalde valora positivament que la majoria d'agents no s'han contagiat de coronavirus i creu que les mesures de seguretat s'estan aplicant de manera correcta.

Una moto de la Policia controlant la zona de Fenals

Darreres Notícies

Què es pot fer i què no a partir de diumenge, sense toc de queda ni estat d’alarma

Les mesures aprovades entraran en vigor aquest 9 de maig, quan decaigui l'estat d'alarma, i s'aplicaran durant quinze dies.

‘El inocente’, rodada en part a Lloret, número 1 de Netflix

A la vila es van enregistrar unes escenes a la plaça del Carme, al passeig marítim i l'interior del restaurant Orient Express, entre altres localitzacions.

Yagi Color, la nova aventura empresarial de dos empresaris turístics de Lloret

La Cristina Marcos i en Ryan Algar engeguen aquest projecte, després que la crisi per la Covid hagi reduït el rendiment dels seus negocis del sector del turisme.

Lloret de Mar es promociona als mercats europeus amb accions en format virtual

Durant les últimes setmanes Lloret Turisme ha participat en jornades professionals i sessions de treball amb professionals de Polònia, Bèlgica i Espanya.

L’alumna Meghna Nihalani (Coll i Rodès), al quadre d’honor de les Olimpíades d’Economia

Estudia Segon de Batxillerat i ha estat la desena classificada, en entrar al top 10 d’un total de 63 participants de Catalunya.

L’Ajuntament ha començat a fer tests ràpids de Covid-19 als agents de la Policia Local i Protecció Civil, que majoritàriament han sortit negatius. Els tests provenen de la Diputació de Girona i Dipsalut que ha reservat una partida per als cossos de seguretat de les comarques gironines.

Aquests tests ràpids permeten saber si la persona ha passat la malaltia o si té certa immunitat davant del virus. Es tracta d’una prova molt senzilla feta per personal sanitari i que ofereix resultats en 15 minuts, tot i que després es fa una segona verificació a laboratori. Les proves s’estan fent al Centre d’Atenció Primària (CAP) del Rieral.

L’alcalde, Jaume Dulsat, explica que els cossos de seguretat són un dels que tenen més risc de contagi, perquè estan a peu de carrer i tracten amb bona part de la ciutadania.

L’alcalde posa de relleu que el resultat del test ha estat majoritàriament negatiu, és a dir, que la majoria d’agents no s’han contagiat de Covid-19 i, per tant, vol dir que les mesures de seguretat s’estan prenent de manera correcta. En els casos positius, les persones s’han aïllat tal com marca el protocol.

Dipsalut ha gestionat la compra de 12.000 unitats de test de detecció ràpida de Covid-19 i n’ha destinat uns 1.300 a la policia de comarques gironines. Des de l’Ajuntament de Lloret, han pogut accedir a un centenar d’aquests tests, que han permès poder fer-lo al cos de Policia Local i de Protecció Civil.

L’aplicació de tests se suma a altres iniciatives preses per l’Ajuntament en el marc d’aquest emergència sanitària com són la neteja i desinfecció viària dels punts més sensibles; la desinfecció de contenidors; la campanya de trucades a majors de 70 anys; les targetes menjador municipals, l’ajornament de tributs mentre duri l’estat d’alarma o el repartiment d’aliments a domicili per a les persones més vulnerables.

- Publicitat -

El + Vist

Miguel Molina (Ferrari) fa podi a Bèlgica, a la primera cursa del Campionat del Món de Resistència

El pilot lloretenc, amb el brasiler Daniel Serra com a nou company d’equip, ha iniciat una nova temporada en aquesta categoria, després de la victòria que va obtenir fa dues setmanes en les 4 hores de Barcelona.