20.5 C
Lloret de Mar
Una moto de la Policia controlant la zona de Fenals

L’Ajuntament ha fets tests ràpids de Covid-19 a la Policia i Protecció Civil, que han sortit majoritàriament negatius

L'alcalde valora positivament que la majoria d'agents no s'han contagiat de coronavirus i creu que les mesures de seguretat s'estan aplicant de manera correcta.

Una moto de la Policia controlant la zona de Fenals

Darreres Notícies

L’Ajuntament ha començat a fer tests ràpids de Covid-19 als agents de la Policia Local i Protecció Civil, que majoritàriament han sortit negatius. Els tests provenen de la Diputació de Girona i Dipsalut que ha reservat una partida per als cossos de seguretat de les comarques gironines.

Aquests tests ràpids permeten saber si la persona ha passat la malaltia o si té certa immunitat davant del virus. Es tracta d’una prova molt senzilla feta per personal sanitari i que ofereix resultats en 15 minuts, tot i que després es fa una segona verificació a laboratori. Les proves s’estan fent al Centre d’Atenció Primària (CAP) del Rieral.

L’alcalde, Jaume Dulsat, explica que els cossos de seguretat són un dels que tenen més risc de contagi, perquè estan a peu de carrer i tracten amb bona part de la ciutadania.

L’alcalde posa de relleu que el resultat del test ha estat majoritàriament negatiu, és a dir, que la majoria d’agents no s’han contagiat de Covid-19 i, per tant, vol dir que les mesures de seguretat s’estan prenent de manera correcta. En els casos positius, les persones s’han aïllat tal com marca el protocol.

Dipsalut ha gestionat la compra de 12.000 unitats de test de detecció ràpida de Covid-19 i n’ha destinat uns 1.300 a la policia de comarques gironines. Des de l’Ajuntament de Lloret, han pogut accedir a un centenar d’aquests tests, que han permès poder fer-lo al cos de Policia Local i de Protecció Civil.

L’aplicació de tests se suma a altres iniciatives preses per l’Ajuntament en el marc d’aquest emergència sanitària com són la neteja i desinfecció viària dels punts més sensibles; la desinfecció de contenidors; la campanya de trucades a majors de 70 anys; les targetes menjador municipals, l’ajornament de tributs mentre duri l’estat d’alarma o el repartiment d’aliments a domicili per a les persones més vulnerables.

spot_img

El + Vist