18 C
Lloret de Mar

L’Ajuntament insta la Generalitat a incrementar el pressupost destinat a l’atenció primària

Així s'ha aprovat per unanimitat al ple d'aquest dilluns arran d'una moció presentada pel PSC.

Una consulta d'atenció primària (CSMS)
Una consulta d'atenció primària (CSMS)

Darreres Notícies

Les negociacions per al pressupost del Govern de la Generalitat de Catalunya del 2023 segueixen obertes i, aprofitant-ho, l’Ajuntament de Lloret insta tant el Govern català com els diferents grups parlamentaris a incrementar el pressupost destinat a l’atenció primària. Així s’ha aprovat per unanimitat al ple d’aquest dilluns, arran d’una moció presentada pel PSC.

servicios profesionales jimenez

La moció exposa que la salut s’ha convertit en una de les principals preocupacions de la població, però l’increment de les necessitats sanitàries de la ciutadania no s’han vist acompanyades de mesures eficaces ni d’un agument suficient de la inversió per reforçar l’atenció primària. En aquest sentit, segons el text del PSC, tot al contrari: l’atenció primària ha estat la gran perjudicada per la manca d’inversió en l’última dècada.

“La feblesa de l’atenció primària s’ha fet encara més evident durant la pandèmia”

Francisco Pastor

La moció també posa de manifest que els pressupostos públics actuals resulten del tot insuficients per cobrir les necessitats de personal i de recursos que garanteixin l’accés universal del dret a la salut de la ciutadania.

“L’atenció primària és el puntal de la salut i del benestar social i, per tant, cal que es reflecteixi en els pressupostos”

Francisco Pastor

Atesa la situació actual, tots els grups municipals s’han mostrat a favor d’instar el Govern de la Generalitat i els diferents grups parlamentaris que preveguin l’increment de l’aportació a l’atenció primària en la negociació dels pressupostos d’aquest any. Així mateix, l’Ajuntament també reclama compromís per lluitar perquè s’incrementin progressivament els recursos materials i personals en aquest àmbit i per garantir la transparència sobre les despeses incloses en el pressupost de l’atenció primària en els pressupostos anuals.

Tot i que alguns partits han retret al PSC que no fes una proposta més concreta i específica per a Lloret, tots els regidors hi han donat suport.

spot_img

El + Vist