Diumenge, 25 octubre 2020
17 C
Lloret de Mar
L'Hotel Samba és un dels que han obert aquesta temporada

L’Ajuntament preveu ajudes als allotjaments que han obert aquesta temporada

La intenció és injectar 250.000 euros per ajudar els establiments que han obert en plena crisi del coronavirus, perquè puguin seguir generant treball i ocupació.

L'Hotel Samba és un dels que han obert aquesta temporada

Darreres Notícies

Catalunya comença a aplicar el toc de queda avui a les 22 hores

El govern aprova la restricció de la mobilitat nocturna fins a les sis del matí. Els establiments hauran de tancar a les nou del vespre.

Consulta l’ordre del dia del ple ordinari del dilluns 26 d’octubre de 2020 (16:30 hores)

Aquest dilluns, 26 d'octubre, ple telemàtic de l'Ajuntament de Lloret de Mar.

Nou pas transcendental per fer realitat el futur sociosanitari de Lloret

L'Ajuntament i la Generalitat han signat un acord aquest matí per garantir 48 places residencials públiques noves al nou centre.

Jaume Dulsat, un dels possibles candidats del PDeCat per Girona

Els altres dos són Jordi Masquef i Albert Piñeira, que comparteixen amb Dulsat l’edat (40 anys), que són o han estat alcaldes dels seus municipis i formen part de la Diputació de Girona.

Els infants de Lloret hauran de trobar el llibre màgic de les fades, en una nova sessió del Racó dels Contes

S’explicarà la història “Bum i el llibre màgic de les fades”, a càrrec de la Companyia Homenots.

L’Ajuntament atorgarà ajudes als establiments hotelers que hagin obert aquesta temporada en plena crisi del coronavirus. Aquesta és la voluntat de l’equip de govern, que porta al ple municipal d’aquesta tarda una modificació de crèdit per fer possible aquestes ajudes.

Com a destinació turística i en comparació a la temporada 2019, només durant l’estat d’alarma el municipi va perdre més de mig milió de clients i dos milions de pernoctacions en el marc de crisi de la Covid-19. A més, tot i que a l’estiu s’ha pogut restablir en part l’activitat, les dades d’ocupació i demanda turística de l’Institut Nacional d’Estadística del juliol indiquen com la destinació ha rebut només un 30% dels viatgers que va rebre el mateix mes de l’any passat i un 18% de les pernoctacions.

El Govern municipal considera que tot això, sumat a la incertesa de la temporada 2021, requereix una acció de suport al sector de l’allotjament que ha obert els seus establiments perquè les empreses i, en conseqüència, els llocs de treball, puguin sobreviure aquesta crisi.

Per aquest motiu, es vol destinar una partida de 250.000 euros per ajudar a establiments que han obert durant la temporada d’estiu, per tal que puguin seguir generant treball i ocupació. A més, tal com apunta el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Orobitg, també servirà per ajudar les famílies treballadores del sector.

El regidor assenyala que els 250.000 euros provenen d’altres partides ja pressupostades que s’hauran de reestructurar. En aquest sentit, es treuen diners del fons de contingència, d’un contracte de serveis de manteniment, de parcs i jardins i de deute públic, entre altres coses.

Un cop s’hagi aprovat la modificació de crèdit, s’hauran d’establir les bases i condicions per poder accedir als ajuts. Orobitg remarca que la voluntat és que tinguin preferència aquells establiments que hagin obert i que presentin un major volum d’activitat i treballadors.

Tot plegat, es debatrà en el ple d’aquesta tarda, que es farà de manera telemàtica per la situació de pandèmia. De la resta dels punts de l’ordre del dia, també destaca una modificació de crèdit per poder acabar les obres de la plaça Pere Torrent i l’aprovació definitiva dels projectes d’adequació de l’antiga caserna de la policia local i de rehabilitació de la masia de Can Buc.

La sessió, que començarà a dos quarts de cinc de la tarda, es podrà seguir en directe pel web de la ràdio i a través del Facebook Live. La qualitat del so, en fer-se telemàticament, impedeix reproduir-lo pel canal convencional de l’FM.

SEGUEIX-NOS

4,928SeguidorsSeguir
3,284SeguidorsSeguir
12,913FansSeguir
- Publicitat -

El + Vist

L’ADF i l’Ajuntament denuncien l’incivisme dels abocaments il·legals

L'últim detectat ha estat a l'antiga carretera de Vidreres i ja s'ha retirat. L'ADF creu que podria tractar-se d'un taller mecànic il·legal.

Mor a la guerra d’Armènia Armen Knyazyan, propietari dels restaurants Giorgio i Xaloc

Tenia 46 anys, era una persona molt estimada i familiars i amics el recorden com un "heroi".

Demanen 24 anys de presó per a l’acusat de matar un italià a Lloret

Els fets van passar en una discoteca de la vila la nit del 12 d'agost del 2017, a la discoteca St' Trop.