17.9 C
Lloret de Mar

L’Ajuntament prioritzarà alternatives a la pirotècnia i els focs artificials

A partir d’una moció del PSC, a partir d’ara el Govern municipal opterà per espectacles visuals aprofitant els avenços tecnològics a l’abast.

Focs artificials (Pinterest)
Focs artificials (Pinterest)

Darreres Notícies

L’Ajuntament es compromet a prioritzar alternatives a la pirotècnia i als focs artificials convencionals. A partir d’una moció del PSC, a partir d’ara el Govern municipal opterà per espectacles visuals aprofitant els avenços tecnològics a l’abast.

servicios profesionales jimenez

El portaveu del PSC, Francisco Pastor, ha argumentat que hi ha col·lectius, com el de les persones amb trastorn de l’espectre autista (TEA), a qui les explosions els poden generar atacs de plors, crisis nervioses o, fins i tot, actituds agressives i d’autolesió. A més, també ha posat de manifest l’impacte negatiu que tenen els explosius en els animals, tant silvestres com domèstics.

Això sí, el grup socialista ha acceptat retirar el punt de la moció que sol·licitava que es regulés l’ús de la pirotècnia i focs artificials convencionals d’ús privat per delimitar en el temps i restringir zones d’ús.

Sí que ha prosperat la idea de fer una campanya de sensibilització més potent de cara a la revetlla de Sant Joan, el 23 de juny.

A més, el regidor de Cultura i Festes, Cristian Fernández, s’ha compromès a estudiar com es pot reduir el soroll en el castell de focs artificials de la Festa Major, el de la festa de Fenals i en el correfoc. A més, ha anunciat que faran arribar la proposta a l’Ajuntament de Blanes, ja que cada any dispara a Lloret la companyia que l’any anterior va guanyar el concurs internacional que es fa al municipi veí.

spot_img

El + Vist