14.3 C
Blanes
La masia de Can Buch, ahir

L’Ajuntament rehabilitarà la masia de Can Buch per garantir-ne la seguretat i la preservació

Al ple municipal s’ha aprovat inicialment el projecte bàsic i executiu per fer-ne la rehabilitació estructural, tant de la masia com dels edificis annexos.

La masia de Can Buch, ahir

Darreres Notícies

L’Ajuntament restaurarà la masia de Can Buch, al barri del Rieral, tot i que l’ús que se li donarà encara està per definir. Al ple municipal d’aquest dilluns s’ha aprovat inicialment el projecte bàsic i executiu per fer-ne la rehabilitació estructural, tant de la masia com dels edificis annexos. L’objectiu és garantir la seguretat de l’edifici i la preservació dels elements que li confereixen valor històric. De fet, la masia forma part del Catàleg de masies protegides de Lloret de Mar.

I, precisament, aquest valor històric és el que ha motivat gairebé tots els grups a donar-hi suport; l’únic que no hi ha votat a favor és C’s, que s’ha abstingut. Ara ho expliquem. La intenció de rehabilitar les cobertes, els forjats i les façanes per garantir la seguretat de Can Buch ve del mandat anterior, però l’Ajuntament va haver d’aturar el projecte perquè en aquell moment a la masia hi havia uns masovers amb animals i calia que la finca municipal estigués alliberada.

Extret d’una publicació de l’Arxiu Municipal de Lloret de Mar

Solucionat el problema, l’equip de Govern actual ha volgut recuperar el projecte i, de moment, restaurarà la masia, tot i que encara no està clar quin ús se li donarà. Això sí, el portaveu de Junts per Lloret, Jordi Sais, matisa que per definir-ne l’ús es tindrà en compte l’opinió dels veïns de la zona.

Una afirmació que comparteix el portaveu del PSC, Francisco Pastor, que argumenta que el primer pas és rehabilitar la masia.

Com dèiem, l’única formació que s’ha abstingut en la votació és C’s. El portaveu, Jordi Hernández, matisa que entenen la importància de mantenir aquest element històric, però critica que no estigui clar què s’hi farà i considera que s’hauria d’aprofitar per al futur sociosanitari.

Des d’ERC, Albert Ferrández, posa de relleu la importància de tenir en compte l’opinió dels veïns a l’hora de decidir-ne l’ús, però està d’acord en què el primer pas és la rehabilitació de l’edifici.

En la mateixa línia parla el portaveu de Lloret En Comú, Miguel Gracia, que recorda que un dels projectes que hi ha sobre la taula és ubicar-hi un museu agrari d’eines del RRALL (Recull Rural i Artesà de Lloret de Mar).

La portaveu de Força Lloret, Lluïsa Baltrons, matisa que hi han donat suport perquè la intenció és subvencionar les obres amb ajudes supramunicipals.

El cost del projecte és de poc més de 484.000 euros. En concret, aquests diners han de servir per pagar els redactors del projecte de restauració i accedir a ajudes econòmiques, tant catalanes com espanyoles o europees.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist