6.7 C
Lloret de Mar

L’alcalde valora positivament el compromís de la Generalitat amb el pla operatiu de turisme

L’alcalde ha anunciat que en pocs dies se sabrà la data de signatura del conveni, pel qual les diferents parts es comprometran a invertir en Lloret.

Camí de ronda de Lloret a Tossa
Camí de ronda de Lloret a Tossa

Darreres Notícies

Jaume Dulsat valora positivament el compromís de la Generalitat amb el pla operatiu de turisme de Lloret, tal i com ho va expressar el conseller d’Empresa, Jordi Baiget, en una conferència aquest dilluns.

Aquestes declaracions han estat ben valorades des de l’Ajuntament. L’alcalde ha anunciat que en pocs dies se sabrà la data de signatura del conveni, pel qual la Generalitat, altres administracions i el sector privat es comprometran a invertir en Lloret, i així seguir donant compliment al pla operatiu de turisme.

Segons Jaume Dulsat, es tracta d’un “pas més” dins d’aquest projecte que té per finalitat actualitzar un dels destins turístics més importants de Catalunya, que l’any passat va rebre més d’un milió de visitants.

El Govern –conjuntament amb l’Ajuntament i la Mesa de Turisme – van impulsar aquest pla l’any 2015.

La primera fase d’actuacions s’havia previst amb l’horitzó 2015-2016 i el conseller ha avançat que mantindran la col•laboració. El pla preveu 29 accions que s’han de desenvolupar amb l’horitzó del 2020.

La Diputació de Girona –a través del Patronat de Turisme- es va sumar al projecte el desembre de 2016. Properament està previst que se signi un document on la Diputació i la Generalitat concretin les aportacions econòmiques al pla operatiu.

Els treballs de desplegament del pla se centren, prioritàriament, en la concreció de les solucions urbanístiques de transformació que afavoreixin la millora de la destinació, l’arranjament i finalització del camí de ronda.

També en la projecció i implementació de xarxes de telecomunicacions i infraestructures d’eficiència energètica i ús d’energies renovables, que han de possibilitar l’evolució de Lloret de Mar cap a un model de destinació intel•ligent.

Una de les primeres accions que es van dur a terme va ser l’organització, el gener de 2016, d’un seminari on sis arquitectes, paisatgistes i enginyers de prestigi internacional van estudiar i proposar millores per al model turístic del municipi.

spot_img

El + Vist