26.9 C
Lloret de Mar
Les alumnes, fent difusió de la campanya de sang a la ràdio.

‘L’amor és sang’, el lema ideat pels alumnes de l’Institut-Escola

També han dissenyat el cartell de la campanya de donació de sang, dels propers 21 i 22 d'abril a Lloret de Mar.

Les alumnes, fent difusió de la campanya de sang a la ràdio.

Darreres Notícies

Lloret de Mar acull una jornada de donació de sang la setmana que ve, la qual compta amb la difusió dels alumnes de l’Institut-Escola. A més d’animar els veïns a donar sang i subratllar que és un gest solidari i altruïsta que pot salvar vides, han elaborat el cartell i el logotip per a la campanya.

Els alumnes, que cursen 3r de la ESO, porten mesos preparant la difusió. La Julia Guirao explica que la campanya es farà el 21 i 22 d’abril al centre civic del Rieral i al Teatre de Lloret.

Les alumnes de l'Institut-Escola, que fan difusió de la campanya de sang.
Les alumnes de l’Institut-Escola, que fan difusió de la campanya de sang.

L’Andrea Surís diu que “animo la gent a sonar sang, no es pot fabricar”. Mentre que la Jana Ametller exposa que l’eslògan que han ideat és “l’amor és sang, perquè és un acte d’altruïsme, és una mostra d’amor”.

La Violeta Belmonte descriu el cartell que han dissenyat per a la campanya, en què es veu “un cupido, donant sang a una noia que ho necessita”.

Els alumnes de l’Institut-Escola, que fan aquesta activitat dins l’assignatura de Servei Comunitari, porten treballant en la campanya des de principis d’any. Han rebut formació per part del Banc de Sang, i han creat el logotip i l’eslògan.

La setmana que ve repartiran cartes a veïns i famílies, penjaran cartells per Lloret i el divendres, 22 d’abril, seran al teatre animant a donar sang.

Des del Banc de Sang ens demanen que donem sang i que prop de 200 persones necessiten sang cada dia a Catalunya. Les transfusions als hospitals catalans han augmentat un 10% i calen 1100 donacions diàries per fer front a les necessitats dels pacients. A més, els tractaments de càncer i les hemorràgies intestinals són els que requereixen més sang.

Amb el lema ‘Dona sang i posa’t més content que unes pasqües’ el Banc de Sang fa una crida a la donació abans dels festius de Setmana Santa. En aquestes dates festives, menys persones vénen a donar i per això, és important reforçar les reserves durant les setmanes prèvies.

Els hospitals estan utilitzant més sang respecte a l’any passat. L’activitat quirúrgica ja s’ha normalitzat, però encara s’estan recuperant operacions ajornades per la pandèmia. Es calcula que 173 persones necessiten sang cada dia als hospitals catalans.

Els motius més freqüents pels quals una pacient pot necessitar transfusions són els càncers, les hemorràgies intestinals, els infarts, les fractures o malalties de la sang, com anèmies.

spot_img

El + Vist