14.1 C
Lloret de Mar
Les Obreres de l'any passat, amb les del 2017

L’Aplec dels Perdons a Santa Cristina arriba aquest cap de setmana, segon diumenge de Quaresma

Les noves obreres prendran possessió del càrrec. A més, es farà la tradicional arrossada del Xino-Xano i sardanes al migdia i la tarda. Dissabte, es farà el concert de vigília a la parròquia.

Les Obreres de l'any passat, amb les del 2017

Darreres Notícies

L’Aplec dels Perdons se celebra aquest cap de setmana amb les quatre noves obreres de Santa Cristina com a protagonistes. Ariadna Béjar, Andrea Molina, Gemma De Mingo i Mireia David prendran el relleu a les obreres sortints en el decurs de la missa que es farà al migdia.

La jornada començarà a primera hora del matí amb la caminada que organitza el Xino-Xano, des de la plaça de la Vila. La sortida serà a les nou del matí i de camí a Santa Cristina es farà una parada per esmorzar a Sa Illa des Bot i una visita als Jardins de Santa Clotilde.

Ja a les dotze del migdia, començarà la missa, amb la veneració de Sa Relíquia, el cant dels Goigs amb el cor Alba de Prima i la presa de possessió de les noves obreres. Tot seguit, l’Obrer Major, Arseni Frigola, explica que inauguraran uns plafons que recullen fotografies del Ball de Plaça al llarg de la història. A més, el club Rem Santa Cristina presentarà i batejarà el seu nou llagut mediterrani.

La festa també comptarà amb l’arrossada popular que prepararà el Xino-Xano, com fa cada any, des d’en fa 35. Un membre de la penya, Carles Carbonell, explica que preveuen repartir unes 400 racions.

El Xino-Xano preparant l’arròs, l’any passat (Xino-Xano)

Els tiquets del dinar, que valen 5 euros, es poden recollir al Puntet i a la barberia Reguant, al carrer migdia. Avui divendres és l’últim dia per fer-ho.

A més a més, hi haurà audicions de sardanes a la una del migdia a la plaça del Pi i a les quatre de la tarda davant de l’ermita, amb la Cobla Principal d’Olot.

L’Aplec dels Perdons se celebra sempre el segon diumenge de Quaresma. Els orígens de la celebració es remunten al segle XVI, segons Arseni Frigola.

Coral Nit de Juny de Palafrugell

Durant aquests segles, el format de la celebració ha anat variant i, de fet, des de fa pocs anys se celebra també la vigília de l’aplec. Consisteix en un concert, que aquest any anirà a càrrec de la Coral Nit de Juny de Palafrugell. Serà aquest dissabte, a les nou del vespre, a la parròquia de Sant Romà, amb entrada gratuïta.

spot_img

El + Vist