12.3 C
Lloret de Mar

L’Arxiu Municipal projectarà un recull d’imatges del 1955 al 1985 dedicades a les associacions locals

La projecció es farà per commemorar el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual. Serà a les 20 hores i està oberta a tothom.

Una imatge del vídeo
Una imatge del vídeo

Darreres Notícies

L’Arxiu municipal de Lloret se suma al dia mundial del patrimoni audiovisual amb la projecció, aquest divendres, d’un muntatge que recull 30 anys d’història de la vila. Les imatges, cedides per diferents veïns (Francesc Mas, Salvador Comas, Joan Baptista Bernat, Josep Planas, Isidor Llorca, Paco Costa i Tito Llorca), van del 1955 al 1985.

L’arxiver municipal, Quim Daban, argumenta que van escollir aquest període, perquè mostra molt bé com van evolucionar les entitats i les tradicions al poble, i anima tothom a assistir a la projecció, ja que passaran una estona distesa i reconeixeran tant indrets com veïns de Lloret d’aquella època.

L’arxiver ha recordat que sí que tenen imatges més antigues de la celebració de Santa Cristina, però ja s’han projectat en altres ocasions i volien mostrar un punt de vista diferent. Així doncs, en el muntatge hi apareixen entitats com el Xino-Xano, la penya blaugrana i el Casal de l’Obrera o tradicions com l’arròs de Canyelles, el Corpus o les Festes Mediterrànies.

La projecció es fa aquest divendres perquè la UNESCO va proclamar el 27 d’octubre com a Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual. Una diada que s’ha convertit en un punt de trobada pels arxius de tot el món, que ho aprofiten per reivindicar el valor de la documentació audiovisual, sensibilitzar a la ciutadania de la importància de conservar tot aquest material tan fràgil i difondre imatges que poden ajudar a recuperar la memòria històrica.

A Lloret, el passi es farà aquest divendres, a partir de les vuit del vespre, al teatre municipal. El muntatge té una durada de mitja hora i, en acabat, es farà un col•loqui entre tots els assistents.

spot_img

El + Vist