8.5 C
Lloret de Mar
Ernest Adler (Arxiu Municipal)

L’arxiu ret homenatge a Ernest Adler en el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual

Ho farà dimarts 27 d'octubre amb la projecció en format semivirtual de 'Entre llops de mar i sirenes. El llegat d'Ernest Adler'.

Ernest Adler (Arxiu Municipal)

Darreres Notícies

Lloret serà un dels escenaris de la nova sèrie “Bienvenidos a Edén”, de Netflix

Serà un thriller juvenil protagonitzat per Amaia Abersasturi, Amaia Salamanca, Belinda Pop, Ana Wagener, Guillermo Pfening i Albert Baró.

Miguel Molina, amb l’equip Iron Lynx, guanya les 4 hores de Barcelona

El pilot lloretenc, juntament amb els italians Matteo Cressoni i Rino Mastronardi, va pujar a l’esglaó més alt del podi.

200 persones participen en la campanya de donació de sang a Lloret de Mar

Al Centre Cívic del Rieral, es van registrar 51 donacions i 8 oferiments, mentre que al Teatre, es van fer 116 donacions i 19 oferiments.

L’Institut Rocagrossa organitza una jornada per conèixer la formació professional dual

L’esdeveniment es durà a terme aquest dimarts, al Teatre Municipal, al llarg de tot el matí: de 9h a 13h.

L’escola Immaculada Concepció participa al concurs VideoMAT, amb alumnes de Primària

En aquest certamen, els alumnes posen de manifest aplicacions de les matemàtiques o la seva presència en l’entorn a través de vídeos.
Lloret se suma, un any més, al Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, que aquest any porta per lema La teva finestra al món. Ho farà dimarts que ve, 27 d’octubre, dia que fa quinze anys la UNESCO va marcar per celebrar aquesta jornada. I atesa la situació de pandèmia, aquest any es farà amb un format semivirtual: es farà una projecció que es podrà seguir presencialment al Teatre de Lloret o bé per internet al canal de YouTube del Teatre. L’arxiver municipal, Quim Daban, explica que es projectarà un treball audiovisual basat en el patrimoni audiovisual d’Ernest Adler i que es divideix en dues parts: la primera és la reconeguda pel·lícula Entre llops de mar i sirenes i la segona la conforma bona part del llegat cinematogràfic d’Ernest Adler. El setembre del 2018, Jakob Balz va fer entrega de tot el seu fons documental, entre el qual hi havia el material d’Ernest Adler. Des d’aleshores fins ara, l’arxiu ha treballat de valent per poder analitzar, classificar i digitalitzar tot aquests productes. Per donar a conèixer el fons audiovisual de Lloret amb què compta l’arxiu i per conscienciar sobre la importància de fer una bona conservació d’aquest patrimoni, l’arxiu de Lloret se suma cada any a la commemoració del Dia Internacional del Patrimoni Audiovisual. La regidora de l’arxiu, Ana García-Castany, anima a tothom a veure la projecció de dimarts de la setmana que ve. Com diem, la commemoració és dimarts 27 d’octubre amb la projecció de l’audiovisual Entre llops de mar i sirenes. El llegat d’Ernest Adler. Una projecció que es farà a les vuit del vespre de manera virtual a través del canal de YouTube del Teatre i també de presencialment al Teatre mateix. Les invitacions ja es poden reservar trucant a l’arxiu, al 972 36 84 57. Per la situació de pandèmia se seguiran totes les mesures de seguretat i, a més, l’aforament es limita a 60 butaques.  
- Publicitat -

El + Vist

Lloret impulsa un Pla de Sostenibilitat Turística per als propers 4 anys

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador, que té en compte tots els aspectes de Lloret de Mar, “com a destinació turística i també com a ciutat”.