27.4 C
Lloret de Mar
Una noia, fent anar un telèfon mòbil (El Caso).

L’assetjament escolar es pot denunciar a través de l’aplicació UsApps

Els últims dos mesos s'han rebut 183 denúncies per violències dins l'entorn escolar, la majoria de casos d'assetjament entre companys.

Una noia, fent anar un telèfon mòbil (El Caso).

Darreres Notícies

La conselleria d’Educació ha posat en marxa aquesta setmana una nova aplicació mòbil, anomenada UsApps, per denunciar l’assetjament escolar.

Qualsevol persona –alumnes, familiars i professorat– podrà presentar una denúncia a l’aplicació, amb un qüestionari que recull dades sobre els fets, i després se’n farà un seguiment especialitzat.

Els últims dos mesos s’han rebut 183 denúncies per violències dins l’entorn escolar. La majoria de casos d’assetjament entre companys, segons fonts del departament.

La nova aplicació pretén facilitar que es denunciïn de forma senzilla els casos d’assetjament escolar, perquè els especialistes de la Unitat de Suport a l’Alumnat en Situació de Violència (USAV) es puguin activar i fer un seguiment de cada cas, per actuar amb la “màxima fermesa i contundència”.

Educació destaca que, més enllà d’educar amb el currículum competencial, als centres educatius s’ha de prestar un “acompanyament emocional” i ensenyar a “ser persones i conviure”, per la qual cosa la seva prioritat és que les escoles siguin llocs “lliures de violències i de segregació”.

- Publicitat -
spot_img

El + Vist

spot_img