4.6 C
Lloret de Mar

Les afectacions al detall a Lloret de Mar, per les noves mesures anti-Covid

Can Saragossa, el jaciment del Turó Rodó i el castell de Sant Joan queden tancats al públic. El Museu del Mar resta tancat només els caps de setmana.

Els jardins de Santa Clotilde es mantenen oberts.
Els jardins de Santa Clotilde es mantenen oberts.

Darreres Notícies

El govern ha endurit les mesures per reduir els contagis de la Covid-19 amb el que ha anomenat “aturada social”, que ha entrat en vigor aquest 30 d’octubre i durarà 15 dies.

Les més destacades són el confinament perimetral de Catalunya, ampliat a un confinament per municipis els caps de setmana, a més de mantenir el toc de queda entre les 10 de la nit i les 6 del matí. I es recomana limitar les sortides del domicili en la mesura del que sigui possible.

Aquestes restriccions es tradueixen, a Lloret de Mar, en un seguit d’afectacions, que detallem tot seguit:

  • Suspensió de l’obertura al públic i de les activitats al Teatre, centres cívics, Casal de la Gent Gran i Puntets.
  • Tot i aquest “tancament”, els esmentats equipaments poden seguir duent a terme tràmits administracions i d’atenció ciutadana. Com per exemple la campanya de vacunació de la grip al Puntet.
  • El tancament no afecta aquelles activitats i cursos que es poden realitzar telemàticament.
  • L’accés a la Biblioteca es limita al servei de préstec (recollida i lliurament de documents).
  • Els Jardins de Santa Clotilde, i la resta de parcs, jardins públics i àrees de jocs infantils poden estar oberts fins a les 20h.
  • Per prevenir la interacció social (entre d’altres), Can Saragossa, el jaciment del Turó Rodó i el castell de Sant Joan queden tancats al públic. El Museu del Mar resta tancat només els caps de setmana.

En l’àmbit esportiu, queden tancats els equipaments i instal·lacions esportives següents: camps de futbol, pavellons, pistes d’atletisme, piscina, etc. I se suspenen totes les activitats, programes i esdeveniments esportius durant aquest període de 15 dies.

S’exclou d’aquesta mesura la pràctica de l’esport professional. En aquest cas, els entrenaments i partits del primer equip del Club Hoquei Lloret, que es duen a terme al pavelló municipal d’Esports.

En l’àmbit assistencial i de serveis, el Centre de Distribució d’Aliments (CDA) i el Centre de Dia es mantenen oberts, però se suspenen les visites i activitats grupals a fora del centre.

Els mercats no sendentaris poden mantenir la seva activitat amb el 30% d’aforament i en compliment de les mesures previstes.

spot_img

El + Vist