13.6 C
Lloret de Mar
El CAP de Lloret, al carrer Girona (CSMS)

Les consultes virtuals als ambulatoris han arribat per quedar-se

Amb la pandèmia, s'han incrementat molt les e-consultes a través de l'aplicació 'La Meva Salut' i la intenció és que segueixi sent una eina potent en el futur per desburocratitzar l'activitat diària dels professionals.

El CAP de Lloret, al carrer Girona (CSMS)

Darreres Notícies

Els centres d’atenció primària, els CAP, seguiran combinant les visites telemàtiques i les presencials després de la pandèmia. Des del març del 2020, s’han incrementat molt el nombre de consultes que es fan via telefònica o per l’anomenada e-consulta, és a dir, a través d’un missatge que l’usuari envia per a coses no urgents i que el sanitari respon tan aviat com pot.

Tot i així, la prioritat sempre serà atendre de manera presencial a tothom que ho necessiti. En aquest sentit, la directora de l’Àrea Bàsica de Lloret i Tossa, Cristina Castellà, demana comprensió a la ciutadania perquè la situació actual no permet incrementar el nombre de visites presencials. Quan hi hagi més població vacunada, es podran tornar ampliar les visites presencials.

“La situació actual no permet incrementar molt més les visites presencials per la situació de risc de la Covid. No és un tema de gestió interna ni de burocràcia”

Cristina Castellà

Com a alternativa a les visites presencials, hi ha les trucades telefòniques i també l’e-consulta, que permet fer molts tràmits sense necessitat que l’usuari es desplaci a l’ambulatori.

“L’usuari pot fer una consulta via ‘La Meva Salut’ per diferents motius: el pla de medicació caducat, un seguiment evolutiu, un dubte de maneig de medicació, un tema burocràtic, etc.”

Cristina Castellà

Aquestes consultes per via telemàtica funcionen molt bé, segons la doctora Castellà.

“Hem de potenciar totes aquestes visites que serveixin per desburocratitzar l’activitat diària del professional i poder dedicar i optimitzar més el temps per poder fer les visites presencials”

Cristina Castellà

En el conjunt de Catalunya, cada mes, 250.000 persones envien una consulta a través de l’aplicació La Meva Salut, que va començar a funcionar abans de la pandèmia, que ha incrementat molt el nombre d’usuaris en els últims mesos i que s’espera que segueixi sent una eina potent en el futur.

spot_img

El + Vist