12.4 C
Lloret de Mar
Acompanyament en una cesària (CSMS)

Les dones podran tenir un acompanyant en les cesàries no urgents

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha impulsat aquesta mesura per afavorir la satisfacció de les gestants i disminuir el nivell d’angoixa que pot representar aquest procés per a elles.

Acompanyament en una cesària (CSMS)

Darreres Notícies

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva permet l’entrada d’un acompanyant en els parts per cesària no urgents, que recordem que es fan a l’Hospital de Calella. L’objectiu és afavorir la satisfacció de les gestants i disminuir el nivell d’angoixa que pot representar aquest procés per a elles.

L’acompanyant, que ha de ser el mateix en tot moment, és escollit per la mare i només pot estar present en aquelles cesàries que no siguin urgents, i sempre que es doni una estabilitat clínica en la mare i en el fetus en el moment de la intervenció. Segons Marta González, cap de servei de Ginecologia i Obstetrícia de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva, gaudir en parella del naixement d’un nadó és molt gratificant.

“Poder gaudir en parella del naixement de la teva criatura és una de les coses més maques que hi ha, la cesària no ha de ser un impediment”

Marta González

Entre els beneficis d’aquest acompanyament hi ha, a banda de la satisfacció i la disminució de l’angoixa de la gestant, la baixa necessitat d’administrar fàrmacs per calmar el dolor, a més de la implicació de l’acompanyant en el procés del part. Segons Maria Ángeles Añaños, cap de Llevadores de la Corporació, aquesta mesura també permet crear un vincle més fort amb el nadó.

“Podran gaudir un vincle amb més facilitat amb el nadó, perquè estaran amb ell des del moment del naixement”

Maria Ángeles Añaños

A causa de la situació provocada per la pandèmia, catorze dies abans de la inducció del part es realitza, tant a la gestant com a l’acompanyant triat, l’enquesta epidemiològica de la Covid-19. A més, el mateix dia de l’ingrés es repeteix el qüestionari a l’acompanyant i, en cas de sospita per coronavirus, aquest no podrà accedir al quiròfan ni a la sala de parts. D’altra banda, a totes les gestants se’ls hi realitza una PCR 48 hores abans de la cesària o una PCR ràpida en cas que ingressin en treball de part.

spot_img

El + Vist