17.2 C
Lloret de Mar

Les farmàcies de Lloret recullen medicaments per a Ucraïna

Es tracta de productes de primers auxilis, com desinfectants, gases, esponges amb sabó, calmants o antiinflamatoris.

Personal de la farmàcia Cabañas, amb la caixa d'ajuda.
Personal de la farmàcia Cabañas, amb la caixa d'ajuda.

Darreres Notícies

Les farmàcies de Lloret de Mar recullen medicaments i productes de primers auxilis per enviar a Ucraïna. En els establiments de la vila s’hi han col·locat unes caixes, on els clients poden comprar i dipositar-hi alcohol, altres desinfectants com iode, gases, esponges amb sabó o altres articles.

servicios profesionales jimenez

D’aquesta manera, la comunitat ucraïnesa -que recull tot tipus d’ajuda des del pavelló municipal d’esports- compta amb aquesta xarxa de suport des de les farmàcies, les quals ajuden a recaptar els medicaments.

Farmàcia Martinez
Farmàcia Martinez

Imma Espinet, de la farmàcia Espinet, explica que “som un punt de recollida de productes necessaris, qui no pugui anar al pavelló, pot anar a qualsevol farmàcia per col·laborar”.

Mireia Martínez, de la farmàcia Martínez, alerta que els medicaments han de ser “comprats a l’establiment i que no accepten medicaments portats de casa per seguretat, ni tampoc els que van amb recepta”.

Farmàcia Cabañas
Farmàcia Cabañas

Maria Collado, de la farmàcia Cabañas, diu que és “una bona iniciativa, a nosaltres ens és fàcil de recollir els medicaments i així agilitzem el procés”.

El llistat de medicaments que fan falta per als refugiats d’Ucraïna es va actualitzant de forma constant. Ara mateix, fan falta productes de primers auxilis com calmants i antiinflamatoris. També es demanen medicaments per a les cremades, per a l’estòmac, desinfectants, pomades antibiòtiques, guants de goma, venes, tisores mèdiques o xeringues, entre d’altres.

Recollida béns de primera necessitat per Ucraïna al Pavelló Municipal d'Esports
Recollida de medicaments al pavelló municipal d’esports.

D’aquesta manera, les farmàcies de Lloret recullen els medicaments a les caixes i la comunitat ucraïnesa els recull per fer-los arribar fins als refugiats.

spot_img

El + Vist