31.5 C
Lloret de Mar
Fèlix Amaro, als estudis de la ràdio.

Les malalties mentals es disparen arran de la pandèmia

El centre mèdic Loreto té totes les hores de psicòleg plenes fins a finals de juliol.

Fèlix Amaro, als estudis de la ràdio.

Darreres Notícies

El centre mèdic Loreto té totes les hores de psicòleg plenes fins a finals de juliol. Aquesta demanda tan elevada no havia passat mai, tenint en compte que hi ha fins a 3 professionals visitant pacients. Una situació que té molt a veure amb la Covid-19.

El psicòleg Fèlix Amaro, del centre mèdic Loreto i col·laborador de la ràdio, assenyala que “amb la Covid, hi ha més malalties mentals en adults, joves i nens”.

Fèlix Amaro assenyala que, arran de la pandèmia, ha notat que els seus pacients adults tenen més ansietat i atacs d’angoixa. I que els més joves, fins i tot nens, presenten dificultats de relació social en persona, ocasionada per l’aïllament de la Covid. A més, que el fet de fer classes online ha fet baixar el nivell d’aprenentatge.

La pandèmia ha afectat la salut de les persones, però també els seus objectius, les dinàmiques familiars, els rols laborals i l’estabilitat econòmica. En aquest sentit, representa una crisi global sense precedents que ha exercit un impacte sobre la salut mental a través de múltiples mecanismes de forma simultània, i que requereix una acció urgent.

Els canvis abruptes en els hàbits diaris, la por al contagi, la possible desconnexió de la naturalesa i les modificacions dels rols familiars pel teletreball, l’escolarització a casa o fins i tot l’atur s’han traduït de vegades en nivells alts d’estrès al llarg de setmanes o fins i tot mesos, i han pogut provocar ansietat, depressió i d’altres trastorns de salut mental.

Cal destacar, a més, que durant el confinament domiciliari van augmentar significativament la freqüència i la gravetat de la violència a la llar.

spot_img

El + Vist