7 C
Lloret de Mar

“L’esport femení amb persones sordes està agafant rellevància”

És una de les conclusions de la Setmana Catalana de l'Esport, de la que Lloret n'ha estat una de les seus amb un paper destacat per a esportistes sords.

Els escacs han format part de la Setmana Catalana de l'Esport
Els escacs han format part de la Setmana Catalana de l'Esport

Darreres Notícies

Valoracions molt positives de la segona edició de la Setmana Catalana de l’Esport, que s’ha celebrat del 13 al 23 d’octubre a la demarcació de Girona. Lloret de Mar ha estat un dels municipis participants, on hi ha destacat el paper de les persones sordes, que han practicat diferents modalitats esportives.

Jordi Vallès, membre de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), destaca “la implicació de la Federació Esportiva de Sords” i assenyala que sempre han apostat per l’esport adaptat, “també vam tenir nens de l’ACELL amb les seleccions de bàsquet”.

Les seleccions de Catalunya de persones sordes van competir en petanca, pàdel, escacs i futbol sala. En total, es van reunir un centenar d’esportistes sords, entre els catalans i els de la resta de països.

En concret, van destacar els equips femenins de petanca i pàdel, i també el conjunt masculí de futbol sala. Raquel Poveda, Secretària General de la Federació Esportiva de Sords de Catalunya, conclou que “les seleccions catalanes de dones van mostrar-se molt fortes, l’esport femení està agafant una gran rellevància dins de l’esport per a persones sordes”.

La regidora d’Esports, Ana García-Castany, valora de manera positiva que “Lloret estigui, una vegada més, en la primera línia” participant en la segona Setmana Catalana de l’Esport. El passat divendres uns 200 alumnes van gaudir de proves com tir amb arc a les pistes d’atletisme, al costat d’esportistes olímpics com Esther Guerrero.

En total, l’esdeveniment ha comptat amb 2.000 esportistes de 24 països. Han practicat 30 modalitats esportives.

spot_img

El + Vist