8.1 C
Lloret de Mar

L’expedició OceanCats fa parada a Lloret de Mar

La finalitat ha estat agafar mostres dels microplàstics que hi ha a la Costa Brava.

L'expedició, durant la travessia
L'expedició, durant la travessia

Darreres Notícies

Lloret de Mar col·labora amb el projecte OceanCats, per avaluar la presència de microplàstics a la Costa Brava. Va a càrrec d’un grup de tres gironins i un valencià, que han recorregut els 214 quilòmetres de mar que hi ha de Blanes a Portbou. Ho han fet remant sense parar, amb torns. L’expedició s’ha allargat durant el passat cap de setmana, de divendres a diumenge.

servicios profesionales jimenez

L’objectiu és conèixer l’abast de la contaminació de microplàstics al litoral gironí i conscienciar sobre el seu impacte en el mar. Un dels membres de l’expedició, Quim Planells, del club de rem Santa Cristina, explica que volen saber d’on provenen les partícules. “No se sap l’efecte que tenen, els peixos s’ho empassen i nosaltres també”, apunta.

associacio catalana der em oceanic ocean cats a Lloret de Mar
L’Associació Catalana de Rem Oceànic davant del Castell de Lloret

Al llarg del trajecte, els esportistes han recollit mostres que ara s’analitzaran als laboratoris de la Universitat de Barcelona.

Durant la travessia s’han realitzat vuit mostrejos. Un d’aquests ha estat al davant de la platja gran de Lloret, durant una milla nàutica de durada. L’expedició ha fet el trajecte en una embarcació ecològica (única a l’estat espanyol), que només utilitza els rems com a forma de propulsió.

El projecte OceanCats va més enllà d’aquesta travessia. L’objectiu final és creuar l’Atlàntic l’any 2022, per conscienciar sobre la problemàtica que generen els plàstics als mars i oceans. Els voluntaris, a més, preveuen explicar el seu projecte a les escoles.

spot_img

El + Vist