12.9 C
Lloret de Mar

‘L’home que corre’ repassa la trajectòria de l’atleta Manel Fernández, president del Club Atletisme Lloret – La Selva

El llibre, escrit pel periodista Joan Carles Codolà, es presenta aquest dimecres, a les 19 hores, a Santa Coloma de Farners.

Una imatge antiga de Manel Fernández
Una imatge antiga de Manel Fernández

Darreres Notícies

Aquest dimecres es presenta L’home que corre, un llibre que repassa la vida de Manel Fernández Iruela, actual president del Club Atletisme Lloret – La Selva.

servicios profesionales jimenez

L’obra biogràfica, escrita pel periodista Joan Carles Codolà, repassa la seva vida en l’aspecte esportiu, com a atleta, però també com a promotor de l’esport.

“Ha estat un gran atleta, que havia estat campió de Catalunya de marató entre altres títols, i vam pensar que seria interessant explicar aquesta vida personal, professional i atlètica, sinó també la seva feina com a promotor de l’esport, sobretot a les comarques gironines, i especialment com a promotor de l’atletisme durant més de 50 anys”

Joan Carles Codolà
Una imatge de Manel Fernández el 2015

El mateix Manel Fernández explica que en Joan Carles era periodista esportiu del Punt Diari durant la seva millor època com a corredor, en què va ser tres vegades campió de Catalunya i va fer un temps de 2 hores i 22 minuts a la Marató.

“Perquè us en feu una idea, ahir, el primer no estranger de la marató de Barcelona va fer 2 hores 26 minuts i fa 40 anys jo vaig fer 2 hores 22 minuts”

Manel Fernández

L’atleta recorda que va començar a córrer l’1 de maig de 1972, quan feia dos anys que vivia a Catalunya, i havia de combinar la seva passió amb la feina nocturna que tenia aleshores.

“Als anys 70 treballava de flequer a les nits i, quan acabava de treballar, cada dia me n’anava a córrer; el dissabte treballàvem el doble perquè hi havia mercat el diumenge, i jo diumenge me n’anava a competir”

Manel Fernández

Des de llavors, en Manel no ha deixat mai de córrer. Però, a més, ha combinat la pràctica amb el foment de l’esport i, en especial, de l’atletisme. Per això tenen un pes important en l’obra noms com Àngel Mullera, José Luís Blanco, Pere Arco o Cristina Agustí.

El llibre es divideix en quatre apartats: un repàs dels seus propis records, un recull de fotografies, un recull de premsa des de finals dels anys 70 fins a l’actualitat i aportacions de persones que l’han conegut i que expliquen anècdotes.

La presentació de L’home que corre es farà aquest dimecres, a les set de la tarda, a la biblioteca Joan Vinyoli de Santa Coloma de Farners.

spot_img

El + Vist