15.2 C
Lloret de Mar

L’Hospital de Calella inaugura una sala de parts natural amb banyera

És el centre de referència per a les gestants de Lloret de Mar i de les poblacions compreses entre Canet de Mar i Tossa de Mar.

La nova sala de parts natural, inaugurada aquest dijous.
La nova sala de parts natural, inaugurada aquest dijous.

Darreres Notícies

L’Hospital Sant Jaume de Calella posa en marxa una sala de parts natural amb una banyera per poder atendre parts a l’aigua, en el marc de l’estratègia de l’atenció al part respectat. Aquest nou espai dona resposta també a la demanda de les gestants del territori de poder comptar amb un entorn no medicalitzat i ben equipat per atendre un part normal.

servicios profesionales jimenez

L’àrea d’obstetrícia de l’Hospital de Calella comptava, fins ara, amb tres sales de parts convencionals i una de les quals s’ha reconvertit en sala de parts natural. La reforma de l’espai, que ha tingut un cost de 250.000 euros, ha permès tenir una sala moderna i adaptada a les necessitats de les gestants perquè puguin donar a llum en un ambient íntim, còmode i acollidor, amb la seguretat d’estar en un entorn hospitalari en el cas que es produeixi qualsevol imprevist al llarg del part.

Aquest nou equipament està dirigit a les dones que tenen embarassos sense complicacions i per les quals es preveu un part i un naixement de baix risc. L’espai està adequat amb una banyera, un bany amb dutxa, un llit per descansar o utilitzar durant el part, una liana, una cadira de parts i una pilota. Així mateix, els llums són regulables i hi ha fil musical.

Dilatar dins l’aigua alleugereix el dolor d’aquesta fase del part i és més satisfactòria per a la dona. Així mateix, l’aigua proporciona un efecte relaxant i permet una major mobilitat a la gestant. El part a l’aigua és doncs una opció més que a partir d’ara es podrà oferir a les gestants que vinguin a parir a l’Hospital de Calella, sempre que compleixin els requisits d’inclusió.

Aquest tipus de part és assistit per llevadores especialitzades, ja que es requereix una formació prèvia per atendre la dona i el nadó en un medi aquàtic. En aquest sentit, a Calella hi ha una llevadora i un ginecòleg formats per assistir aquest tipus part a cada torn.

L’Hospital Sant Jaume de Calella ha atès en l’últim any (2022) 719 parts, el 72% han estat parts eutòcics, és a dir, parts normals sense complicacions i sense intervenció instrumental. Calella és el centre de referència per a les gestants de les poblacions compreses entre Canet de Mar i Tossa de Mar que han de donar a llum. Per tant, també de Lloret de Mar.

spot_img

El + Vist