17.4 C
Lloret de Mar

Lloret acollirà la segona Jornada de Mobilitat Sostenible, amb el projecte del tramvia sobre la taula

L'organitza la Promotora del Transport Públic, aquest dissabte al matí, i, entre altres coses, presentarà el projecte per unir Lloret i Blanes amb un tramvia.

Tramvia (El Nacional)
Tramvia (El Nacional)

Darreres Notícies

Fer realitat el projecte del tramvia entre Lloret i Blanes és un dels objectius de l’associació Promotora del Transport Públic (PTP), que aquest dissabte organitza una jornada sobre mobilitat sostenible aquí a Lloret. La idea és recuperar el projecte que fa més d’una dècada va presentar el blanenc Víctor Catalán, tot i que s’ha actualitzat amb un recorregut una mica diferent i amb la idea d’aconseguir més usuaris dels previstos ara fa deu anys, atès el context de crisi energètica que vivim.

servicios profesionales jimenez

Un soci i activista de l’associació, el lloretenc Ángel Aguilera, remarca que Lloret és el municipi amb més població de Catalunya sense estació de tren. Per això la unió amb Blanes a través d’un tramvia aportaria molts beneficis.

“Pensem en un tramvia, que vol dir capitalitat, integració urbana, realitat semafòrica i respecte envers al paisatge i el medi ambient”

Ángel Aguilera

Segons la PTP, aquest tramvia podria tenir entre quatre i sis milions d’usuaris a l’any.

A banda de presentar el projecte del tramvia, però, la jornada d’aquest dissabte ha de servir per posar sobre la taula altres temes. Per exemple, es plantejarà la proposta d’integrar Lloret en el sistema tarifari d’ATM de Barcelona i Girona. De fet, Ángel Aguilera va entregar a la Generalitat 600 signatures, el 2019, per demanar la integració de Lloret i de Blanes, però assegura que no n’ha obtingut cap resposta.

Una altra de les ponències es dedicarà a parlar del projecte de carril bici entre les dues poblacions de la Selva marítima i de la recuperació d’espais viaris per a la ciutadania dins dels cascs urbans. A més a més, també hi haurà una xerrada d’Aturem la C-32. Ángel Aguilera critica que l’Ajuntament de Lloret segueixi amb la intenció de prolongar l’autopista fins al municipi.

 “Blanes és el principal focus de mobilitat, Barcelona ocupa el segon lloc i no entenem per què es prioritza aquestes polítiques cap a Barcelona”

Ángel Aguilera

Aquesta serà la segona Jornada de Mobilitat Sostenible. La primera es va fer l’any passat a Sant Feliu de Guíxols.

Primera jornada de Mobilitat Sostenible (El Punt Avui)
Primera jornada de Mobilitat Sostenible (El Punt Avui)

La d’aquest dissabte, a Lloret, es dedicarà a la mobilitat sostenible descarbonitzada per al sistema urbà de Lloret i Blanes. La trobada es farà durant tot el matí, de deu a dues, a la sala polivalent de la Biblioteca.

spot_img

El + Vist