18 C
Lloret de Mar

Lloret de Mar atorga 12.000 euros al Servei de Suport Immediat a Domicili

L'acord permetrà donar una resposta àgil als pacients que tenen un pronòstic de vida molt curt i que es troben als seus domicilis.

El nou servei s'adreça a persones amb un pronòstic molt curt de vida.
El nou servei s'adreça a persones amb un pronòstic molt curt de vida.

Darreres Notícies

L’Ajuntament de Lloret de Mar atorga 12.000 euros al Servei de Suport Immediat a Domicili (SSID) per a persones en situació de final de vida. Es tracta d’un acord que permetrà donar una resposta àgil als pacients que tenen un pronòstic de vida molt curt i que es troben als seus domicilis. S’oferirà suport tant per ells com pel seu entorn, ja sigui per l’alta càrrega de cures o per l’impacte emocional.

servicios profesionales jimenez

A banda de la subvenció del consistori, de 12.000 euros, el Servei de Suport Immediat a Domicili posarà a disposició dos professionals de l’àmbit del treball social formats en cures pal·liatives. Les hores prestades per aquests professionals es gestionaran amb les treballadores socials del PADES, el Programa d’Atenció Domiciliària i Equips de Suport, facilitant la seva immediatesa.

Servei de Suport Immediat a Domicili

Una d’aquestes treballadores és la Rosor Llorens, que valora de manera molt positiva aquesta aportació, que assenyala que permetrà augmentar els recursos i el nombre d’atencions.

“Fins ara no s’han pogut atendre més pacients per manca de finançament”

Rosor Llorens

El SSID és un servei per a persones que es troben en situació de final de vida, que es va iniciar l’any 2012. Són ateses per l’equip especialitzat en cures pal·liatives de les poblacions de l’Alt Maresme i de La Selva Marítima.

Consisteix en el suport d’un cuidador pel malalt, que n’assumeix l’atenció personal, com canvis posturals, higiene i acompanyament, a més de suport emocional pel pacient i la família. La regidora de Benestar i Família, Arantxa Jiménez assenyala que “és un dret a la intimitat i a morir dignament al domicili, en què també es molt important el suport emocional”.

El servei, que no té cap cost per a les famílies, s’activa de forma immediata, a partir de la detecció de les necessitats de l’equip PADES. En els 9 anys de funcionament, el Projecte SSID ha atès 894 persones en situació de procés de final de vida.

spot_img

El + Vist